Σύνθετος αναμένεται ο καιρός αύριο. Πιο αναλυτικά, ένα υψηλό βαρομετρικό το οποίο βρίσκεται στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και εκτείνεται έως και τα Βαλκάνια αναμένεται να κρατήσει μακριά ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο βρίσκεται στη δυτική Μεσόγειο με χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Έτσι, αυτά τα καιρικά φαινόμενα δε θα μπορέσουν να εκδηλωθούν στο νησί μας για τις επόμενες ώρες. Επιπλέον, το υψηλό βαρομετρικό θα υπερισχύσει με αποτέλεσμα οι άνεμοι να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα εμφανιστούν νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα εκδηλωθεί βροχόπτωση που γρήγορα θα εξασθενήσει. Οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 4 μποφόρ από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εξασθένιση μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία σε υψηλότερες τιμές από την εποχή μιας και θα επηρεαζόμαστε και από αέριες μάζες από την Αφρική αγγίζοντας έτσι τους 18 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 10 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει σε υψηλά ποσοστά λόγω των αερίων μαζών. Η υγρασία τις βραδινές ώρες θα αγγίξει το 76%

Τρίτη 28/02: Βλέπουμε στο χάρτη τα βαρομετρικά που επικρατούν στην Ευρώπη. Παρατηρούμε στα δυτικά και βόρεια το υψηλό βαρομετρικό που αναφέρουμε παραπάνω. Έχει μεγάλη έκταση και φέρνει υψηλές πιέσεις προς τη Μεσόγειο χωρίς όμως να προκαλούνται έντονα καιρικά φαινόμενα διότι διατηρούνται έως και τα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες το χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται στη Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικότερα και θα μας επηρεάσει με ήπια βέβαια καιρικά φαινόμενα αφού θα έχει εξασθενίσει.

 

Οι άνεμοι το πρωί και το απόγευμα δε θα ξεπερνούν τα 2 μποφόρ το πρωί και τα 4 μποφόρ το απόγευμα.

 

Σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα.

 

Οι νεφώσεις το μεσημέρι.

 

Η βροχόπτωση το απόγευμα με φυσιολογική ένταση.

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες.

 

Αφρικανική σκόνη σε μεγάλο βαθμό στο νησί αύριο.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos