Από χαμηλά βαρομετρικά θα επηρεαστούμε τις επόμενες ημέρες καθώς τα βαρομετρικά αυτά κινούνται από το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό προς την Ευρώπη και στη συνέχεια και προς τη χώρα μας. Αξίζει να επισημανθεί ότι, ενώ τα χαμηλά βαρομετρικά θα δημιουργήσουν βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας στην Ευρώπη, το νησί μας θα επηρεαστεί από θερμούς νότιους ανέμους καθώς οι υψηλές πιέσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο θα προσπαθήσουν να απωθήσουν τις χαμηλές πιέσεις. Επίσης, οι βροχοπτώσεις αναμένονται μέτριας έντασης.

Τώρα για αύριο Τρίτη με βροχές θα ξεκινήσει η ημέρα και τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, τοπικά σε Παξούς και Αντιπάξους ακόμη και 7 μποφόρ. Όσο θα περνά η ώρα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν στα 4 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις όπως και οι βροχοπτώσεις. Επίσης, αναμένονται και διαστήματα με ήλιο. Παρόλο που στην ατμόσφαιρα θα επικρατούν χαμηλά βαρομετρικά θα κυριαρχήσουν οι θερμότερες αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μεταφορά αρκετά έντονης αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 6 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα λόγω και των νότιων ανέμων και μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να ξεπεράσει το 87%

 

Τρίτη 07/03: Οι βαρομετρικές πιέσεις στην Ευρώπη- Βλέπουμε τα χαμηλά βαρομετρικά με μπλε χρώμα και με πράσινο τα υψηλά. Επίσης, φαίνονται και οι βροχοπτώσεις.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες.

 

Η βροχόπτωση το πρωί κατά τόπους πιο έντονη.

 

Υποχώρηση της βροχόπτωσης από το μεσημέρι και μετά.

 

Οι θερμοκρασίες στη χώρα. Βλέπουμε πως στις Κυκλάδες και το Βόρειο Έβρο οι τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή.

 

Αφρικανική σκόνη.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos