Με νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα αύριο που έως το μεσημέρι θα έχουν υποχωρήσει και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα αλλάζουν κατευθύνσεις με ροή όμως πάντα βόρεια και μέγιστη ένταση τα 3 μποφόρ. Ύφεση θα παρουσιάσουν από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 2 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη σε μικρή ένταση στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε χαμηλά ποσοστά τη ημέρα το βράδυ όμως θα αγγίξει το 71%

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες αύριο Παρασκευή.

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες δε θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.

 

Νεφώσεις το πρωί, ηλιοφάνεια μετά το μεσημέρι.

 

Αφρικανική σκόνη σε μικρή ένταση.

Σε ύφεση η κακοκαιρία Βαρβάρα – Ισχυρός παγετός στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

Σύνταξη άρθρου: Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ-Πεντέλη, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, 09:00

Οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σημαντικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023 και τοπικά χιονόνερο καταγράφεται σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, με ασθενείς χιονοπτώσεις να σημειώνονται λίγο ψηλότερα. Την ίδια ώρα, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα επίπεδα των -10°C διατηρούνται στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας το πρωί της Πέμπτης 9/2 έφτασαν τα επίπεδα των -14°C σε κατοικημένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Πίνακας 8 χαμηλότερων ελαχίστων θερμοκρασιών το πρωί της Πέμπτης 09/02/2023, όπως αυτές καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. 

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε ένα χρονογράφημα εικόνων από τις κάμερες καιρού σε Βόλο και Πήλιο, όπου σημειώθηκαν μεγάλα ύψη χιονιού κατά το πέρασμα της κακοκαρίας “Βαρβάρα”.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos, meteo