Υψηλά βαρομετρικά θα μας επηρεάζουν έως και την Κυριακή καθώς από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα αναμένεται ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Βόρειας Ιταλίας να κινηθεί νότια και ανατολικά και θα μας επηρεάσει με βροχές και ανέμους. Έτσι θα υποχωρήσει και η θερμοκρασία και θα βρεθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αφού το χαμηλό βαρομετρικό θα απομακρύνει τα υψηλά βαρομετρικά. Για αύριο Παρασκευή με ομίχλη θα ξεκινήσει η ημέρα και νεφώσεις που γρήγορα θα διαλυθούν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια όλη την ημέρα. Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε άπνοια. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Διαπόντια Νησιά καθώς οι άνεμοι θα αγγίξουν ακόμη και τα 6 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες διότι τα νησιά αυτά βρίσκονται πιο εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα λόγω της μικρής έκτασής τους. Τις βραδινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν οι άνεμοι. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 15 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 5 Βαθμούς Κελσίου. Βλέπουμε πως σιγά σιγά η θερμοκρασία επανέρχεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Αφρικανική σκόνη αναμένεται σε μικρή ένταση παρόλο που θα επικρατούν βόρειοι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Αδριατικής Θάλασσας. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα που το βράδυ αναμένεται να αγγίξει ακόμη και το 100%

Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού:

Στον χάρτη παρατηρούμε, τα υψηλά βαρομετρικά στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδος για αύριο.

 

Στον χάρτη βλέπουμε, το χαμηλό βαρομετρικό στα βόρεια της Ιταλίας την Δευτέρα και πως θα μας επηρεάζει με βροχές και ανέμους νότιους. Οι άνεμοι θα είναι αντίθετοι προς το φαινόμενο καθώς τα υψηλά βαρομετρικά θα έρθουν σε επαφή με τα χαμηλά και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρξει μίξη θερμών και ψυχρών αερίων μαζών για αυτό θα δημιουργηθούν και οι άνεμοι έχοντας ισχύ.

 

Η ξηρασία σε μεγάλο βαθμό σε όλη τη χώρα.

 

Με πράσινο χρώμα βλέπουμε, τον περιορισμό της ορατότητας τις πρωινές ώρες.

 

Οι νεφώσεις τις πρωινές ώρες και μετά πλήρης ηλιοφάνεια.

 

Οι άνεμοι το πρωί και το απόγευμα. Με μπλε χρώμα η άπνοια, με πράσινο έως 4 μποφόρ και με καφέ έως 6 μποφόρ.

 

Οι θερμοκρασίες(μέγιστες και ελάχιστες) αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα.

 

Αφρικανική σκόνη σε μικρή ένταση.

Στους -4 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, 09:15

Στους -4 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία το πρωί της Πέμπτης 05/01. Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τις 8 χαμηλότερες ελάχιστες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και ήταν ίση με -4.3 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗ: windy, okairos, meteo