Από υψηλά βαρομετρικά θα επηρεαστούμε έως και την Κυριακή καθώς από τη Δευτέρα χαμηλά βαρομετρικά θα μας επηρεάσουν με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νότιους ανέμους. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο και στις μέγιστες και στις ελάχιστες τιμές της. Για αύριο τώρα Παρασκευή, με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα και τους ανέμους να βρίσκονται σε άπνοια όλη την ημέρα. Αυξημένοι θα είναι στα Διαπόντια Νησιά καθώς οι ριπές θα αγγίζουν ακόμη και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 6 Βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους 2 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα λόγω και της απουσίας νότιων ανέμων. Η υγρασία σε χαμηλά ποσοστά την ημέρα και το βράδυ θα αγγίξει το 74%

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

 

Η βαρομετρική πίεση αύριο. Βλέπουμε τα υψηλά βαρομετρικά στην περιοχή μας.

 

Οι άνεμοι το πρωί και το απόγευμα.

 

Οι άνεμοι πρωινές και απογευματινές ώρες.

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες στη χώρα μας για αύριο Παρασκευή.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Παγετός στα βόρεια & κεντρικά ηπειρωτικά – Άγγιξε τους -6 °C η θερμοκρασία στο Βαρικό Φλώρινας   

Σύνταξη άρθρου: Ι. Κωλέτσης, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, 09:30

 

Παγετός σημειώθηκε στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/01 με τη χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Βαρικό Φλώρινας με -5,7 °C. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης 12/01, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

 

Πίνακας. Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης 12/01/2023, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.  

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos, meteo