Από υψηλά βαρομετρικά θα επηρεαζόμαστε έως και την Κυριακή τα οποία θα δίνουν ηλιοφάνεια, υψηλές τιμές στη θερμοκρασίας για την εποχή και άπνοια ανέμων. Όμως από από τη Δευτέρα αναμένεται ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ένα τμήμα του να κινηθεί προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα να μεταφέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις κατά τόπους έντονες. Έπειτα, από την κεντρική Ευρώπη και από το σύστημα αυτό θα κινηθούν προς τη χώρα μας ψυχρές αέριες μάζες που θα μεταφέρουν ψυχρούς ανέμους από περιοχές με χιόνια. Τώρα για αύριο Σάββατο, ο καιρός αναμένεται να κυλίσει με ηλιοφάνεια όλη την ημέρα και τους ανέμους να βρίσκονται σε άπνοια. Τις βραδινές ώρες αναμένεται αιθαλομίχλη λόγω και της άπνοιας των ανέμων κάτι που θα δημιουργεί χαμηλή ορατότητα ιδίως σε περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας. Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές θα αγγίξει τους 16 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα τους 5 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε χαμηλά ποσοστά την ημέρα, τις βραδινές όμως ώρες θα αγγίξει το 85%

Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού μέσα από τους χάρτες:

 

Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού καθώς και τη μεγάλη έκταση που λαμβάνει. Το φαινόμενο αυτό θα μεταφέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρούς βόρειους ανέμους και χιόνια στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τη χώρα μας.

 

Βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό τη Δευτέρα πως αρχίζει να μας πλησιάζει και να μας επηρεάζει.

 

Τo χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζει τη χώρα μας έως και τμήματα της Ρωσίας την Τρίτη. Βλέπουμε τα υψηλά βαρομετρικά στη Βόρεια Αφρική πως περιορίζονται λόγω της μεγάλης ισχύς του χαμηλού αυτού βαρομετρικού καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες του φαινομένου θα κατευθυνθούν νοτιότερα και θα απομακρύνουν από τη χώρα μας τα υψηλά βαρομετρικά. Έτσι, θα τα περιορίσουν στη Βόρεια Αφρική.

 

Η ένταση ξηρασίας το Σάββατο.

 

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη όπως βλέπουμε στο χάρτη τις βραδινές ώρες αύριο.(Πράσινο μικρή ένταση, μπλε μέτρια ένταση και κόκκινο πυκνή αιθαλομίχλη).

 

Αίθριος ο καιρός αύριο.

 

Οι άνεμοι αύριο πρωί και απόγευμα. Με μπλε χρώμα η άπνοια και με πράσινο έως 4 μποφόρ.

 

Οι θερμοκρασίες(μέγιστες και ελάχιστες) για αύριο σε όλη τη χώρα.

 

Αφρικανική σκόνη σε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos