Με ήλιο και νεφώσεις θα κυλίσει η ημέρα αύριο. Πιο αναλυτικά για αύριο Τετάρτη αναμένεται να επηρεαστούμε από υψηλότερα βαρομετρικά. Στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού υπάρχει ένα υψηλό βαρομετρικό το οποίο έχει δημιουργήσει ηλιοφάνεια και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Το βαρομετρικό αυτό εκτείνεται έως και τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα λόγω των αρκετά υψηλών πιέσεων που έχει δεν επιτρέπει σε ένα χαμηλό βαρομετρικό με βροχές και ανέμους να πλησιάσει στη χώρα μας. Μόνο ένα τμήματα του θα μας επηρεάσει με νεφώσεις και πιθανότητα βροχόπτωσης το μεσημέρι.

Τώρα με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα αύριο και τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Παρατηρούμε ότι οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και ανατολικοί δηλαδή με φορά αντίθετη προς το χαμηλό βαρομετρικό καθώς και οι υψηλές πιέσεις της Μεσογείου προσπαθούν να απομακρύνουν το βαρομετρικό αυτό. Πριν το μεσημέρι γρήγορα θα εμφανιστούν νεφώσεις με την παρουσία ήλιου και οι άνεμοι θα σημειώσουν αύξηση αγγίζοντας οι ριπές τους τα 4 μποφόρ στην Κέρκυρα και τα 6 μποφόρ σε Διαπόντια Νησιά και Παξούς. Ύφεση θα υπάρξει από το βράδυ και μετά. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τις μεσημεριανές ώρες τους 18 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 8 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη και υγρασία σε πολύ υψηλά ποσοστά λόγω και των νότιων ανέμων από τη Σαχάρα.

 

Τετάρτη 01/03: Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό στα δυτικά αλλά και τους ανέμους που πνέουν από ανατολικά προς τα δυτικά.

 

 

Οι άνεμοι τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Βλέπουμε το απόγευμα με το καφέ χρώμα την αύξηση των ανέμων σε ένταση αγγίζοντας τα 6 μποφόρ.

 

Ύφεση στα 3 μποφόρ το βράδυ.

 

Οι νεφώσεις την ημέρα.

 

Η πιθανότητα βροχόπτωσης το απόγευμα.

 

Οι θερμοκρασίες μέγιστες και ελάχιστες.

 

Αφρικανική σκόνη σε υψηλά ποσοστά στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos