Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει η ημέρα αύριο. Όμως από τη Δευτέρα ένα τμήμα ενός χαμηλού βαρομετρικού με χιόνια και βροχοπτώσεις που επικρατεί στη Βόρεια Ευρώπη αναμένεται να μας επηρεάσει. Επίσης, λόγω των ψυχρών αερίων μαζών που μεταφέρει το κεντρικό σύστημα από περιοχές των Βόρειου Πόλου και τα υψηλά βαρομετρικά που επικρατούν στη Βόρεια Αφρική θα δημιουργήσουν ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση ακόμη και τα 9 μποφόρ. Επίσης, λόγω των νότιων ανέμων θα αυξηθεί και η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας. Μετά την Τετάρτη αναμένονται χιόνια στη χώρα μας πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα Ιόνια Νησιά καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες από το Βόρειο Πόλο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Τώρα για αύριο Κυριακή, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις που δε θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 4 Βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να επισημανθεί ότι, σε περιοχές απομακρυσμένες από τη θάλασσα η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει ακόμη και τους 0 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε χαμηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ θα αγγίξει το 79%

Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες:

 

Κυριακή 15/01: Στο χάρτη βλέπουμε, τις πολικές ψυχρές αέριες μάζες πως μεταφέρουν χαμηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, για αυτό άλλωστε και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας είναι χαμηλότερες και από τις φυσιολογικές για την εποχή.

 

Τρίτη 17/01: Τα χαμηλά βαρομετρικά επηρεάζουν τη χώρα μας μεταφέροντας από το Βόρειο Πόλο ψυχρές αέριες μάζες, ανέμους, χιόνια και βροχοπτώσεις. Τα Ιόνια Νησιά θα επηρεαστούν από βροχές και νότιους ανέμους που θα αυξήσουν τη μέγιστη θερμοκρασία όμως από την Πέμπτη θα υπάρξει ισχυρή πτώση καθώς θα επικρατήσουν οι ψυχρές αέριες μάζες στην περιοχή μας. Στην Ήπειρο αναμένονται χιονοπτώσεις παρόλο που οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Aξίζει να υπογραμμιστεί ότι, τα χιόνια αναμένονται από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Ηλιοφάνεια όλη μέρα.

 

Οι άνεμοι έως 3 μποφόρ.

 

 

Τετάρτη 18/01: Oι ριπές των ανέμων έως και 9 μποφόρ από νοτιοανατολικές διευθύνσεις.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos