Αναμένεται καύσωνας τουλάχιστον έως και τις 11 Αυγούστου με αποτέλεσμα πέρα από τις υψηλές θερμοκρασίες να αυξάνεται δραματικά και η αίσθηση της θερμοκρασίας στον άνθρωπο. Χαρακτηριστικό είναι η θερμοκρασία αέρα θα φτάσει στην πόλη +4 Βαθμούς Κελσίου από την αναγραφόμενη και +5 η θερμοκρασία της αίσθησης.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με τους ανέμους να πνέουν το πρωί από βόρειες και δυτικές στη συνέχεια διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 23 Βαθμούς Κελσίου Η υγρασία θα φτάσει το 79%

Οι άνεμοι το πρωί

 

 

Οι άνεμοι το απόγευμα

 

Τα θαλάσσια ρεύματα το απόγευμα της Κυριακής σχεδόν δε θα υπάρχουν

 

 

Η μέγιστη θερμοκρασία

 

 

Η ελάχιστη θερμοκρασία

 

 

 

Παρατηρούμε το χαμηλό βαρομετρικό το οποίο επηρεάζει τη χώρα μας χωρίς αυτό να σημαίνει με την έννοια “χαμηλό” ότι θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας.

 

 

Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με τους ανέμους να πνέουν το πρωί από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. όμως από τις 12 και μετά λόγω της επιρροής από ένα χαμηλό βαρομετρικό με έντονες βροχοπτώσεις παροδικό που θα επηρεάσει ειδικότερα την Ήπειρο θα υπάρξει μια αλλαγή στους ανέμους με αποτέλεσμα να βρέξει τοπικά και στην Κέρκυρα με έντονες καταιγίδες και μπόρες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.Το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ένταση έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 23 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα φτάσει το 76%

Οι άνεμοι το πρωί

 

 

Οι άνεμοι το απόγευμα

 

Τα θαλάσσια ρεύματα το απόγευμα της Δευτέρας θα είναι έντονα (πράσινο χρώμα) και με αντίθετη κατεύθυνση από ότι ο άνεμος κάτι που θα δυσκολεύει ιδιαίτερα την κολύμβηση.

 

Παραπάνω παρατηρούμε την εμβέλεια του φαινομένου που περιγράψαμε με βροχή και καταιγίδες τοπικά έντονες στο βόρειο τμήμα του νησιού και τους ανέμους να πνέουν από την πλευρά της κακοκαιρίας. Αξίζει να σημειωθεί, η πτώση της θα είναι μικρή κατά 3 βαθμούς το πολύ κάτι που θα δημιουργήσει αρκετούς κεραυνούς και με μεγάλη ισχύ. 

 

Παραπάνω βλέπουμε την απομάκρυνση του φαινομένου από τις απογευματινές ώρες.

 

 

Η μέγιστη θερμοκρασία

 

 

Η ελάχιστη θερμοκρασία

 

Το χαμηλό βαρομετρικό υποχωρεί (γαλάζιο χρώμα) και από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια έρχεται νέο ψηλό βαρομετρικό με υψηλές θερμοκρασίες το οποίο περνά πάνω από το ψυχρό μιας και μεταξύ ζεστού και κρύου τα ζεστά μόρια του αέρα λόγω μεγαλύτερης πύκνωσης και κινητικότητας περνούν πάνω από τα κρύα μόρια.

 

 

 

Θα έχουμε κίτρινη προειδοποίηση λόγω υψηλών θερμοκρασιών θέτοντας τα Ιόνια Νησιά σε κατάσταση μέσης κατηγορίας (moderate)  λόγω ακραίων φαινομένων.

 

Η θερμοκρασία θαλάσσης θα είναι στις ανατολικές και δυτικές παραλίες στους 27 Βαθμούς Κελσίου και στους 26 Βαθμούς Κελσίου στις βόρειες.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: windy και okairos