Ο καύσωνας υποχώρησε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία κάτι που θα σταθεροποιήσει την θερμοκρασία η οποία όλο το επόμενο διάστημα δε θα ξεπερνά τους 34 Βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ έως το Σάββατο και τον καιρό γενικότερα να πραγματοποιεί σύντομες βροχές που κατά τόπους θα έχουν έντονη μορφή στα Ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Ας δούμε την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες:

Πέμπτη: Αίθριος ο καιρός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με τους ανέμους το πρωί να πνέουν από διαφορετικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Όμως από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με τις μέγιστες ριπές να αγγίζουν τα 3 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 22 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία στο νησί θα αγγίξει το 79%

Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες

 

 

Οι άνεμοι τις απογευματινές ώρες

 

 

 

Τα θαλάσσια ρεύματα θα είναι έντονα στις βορειοδυτικές και στις παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη του νησιού όπως απεικονίζεται και στην παραπάνω εικόνα με το πράσινο χρώμα.

 

Η μέγιστη θερμοκρασία

 

H Βαρομετρική Πίεση μας δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο έχει προκαλέσει και την πτώση από τον καύσωνα. 

 

 

Παρασκευή: Αίθριος ο καιρός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με τους ανέμους το πρωί να πνέουν από διαφορετικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Όμως από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με τις μέγιστες ριπές να αγγίζουν τα 3 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 22 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία στο νησί θα αγγίξει το 86%

Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες

 

 

Οι άνεμοι τις απογευματινές ώρες

 

Τα θαλάσσια ρεύματα θα είναι αισθητά στις βορειοδυτικές και κεντρικές παραλίες του νησιού.

 

Η μέγιστη θερμοκρασία

 

 

Η Βαρομετρική Πίεση δείχνει πως παραμένει το χαμηλό βαρομετρικό και για την Παρασκευή.

 

 

Σαββάτο: Αίθριος ο καιρός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με τους ανέμους το πρωί να πνέουν από διαφορετικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Όμως από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με τις μέγιστες ριπές να αγγίζουν τα 3 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 22 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία στο νησί θα αγγίξει το 72%

 

Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες

 

 

Οι άνεμοι τις απογευματινές ώρες

 

Η μέγιστη θερμοκρασία

 

Παραπάνω παρατηρούμε την Βαρομετρική Πίεση. Η χώρα μας για το Σάββατο επηρεάζεται από το υψηλό βαρομετρικό το οποίο βρίσκεται στα Βαλκάνια κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει την θερμοκρασία που πολύ πιθανό τοπικά οι τιμές της να είναι λίγο πιο υψηλές για την εποχή αλλά και από την αναγραφόμενη θερμοκρασία. Επιπλέον, αυτή η κοντινή επικοινωνία θα λέγαμε του L δηλαδή του χαμηλού βαρομετρικού με το H το υψηλό βαρομετρικό θα προκαλέσει τοπικές βροχές εντός του Η, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη.  

 

 

Η θερμοκρασία θαλάσσης θα είναι στους 28 Βαθμούς Κελσίου στις ανατολικές και δυτικές παραλίες του νησιού και στους 25 Βαθμούς Κελσίου στις βόρειες.

 

ΠΗΓΗ: windy και okairos