Από χαμηλά βαρομετρικά θα επηρεαστούμε αύριο Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Πιο αναλυτικά, το χαμηλό βαρομετρικό που μας επηρέασε λόγω της μεγάλης έκτασής του θα μας επηρεάσει και αύριο χωρίς όμως βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα έχουν τον κύριο λόγω καθώς λόγω του σχήματος των ψυχρών αερίων μαζών του βαρομετρικού αυτού ψυχροί βόρειοι άνεμοι θα εισέλθουν από την Σκανδιναβία στην νότια Ευρώπη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι, έως οι άνεμοι να εισέλθουν στη χώρα μας θα έχουν επηρεαστεί από θερμότερες αέριες μάζες στην περιοχή. Έτσι, οι άνεμοι θα έχουν βόρεια διεύθυνση χωρίς όμως να υποχωρεί η θερμοκρασία κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Τώρα για αύριο Κυριακή με νεφώσεις και άπνοια θα ξεκινήσει η ημέρα. Από το μεσημέρι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ και στα Διαπόντια Νησιά έως 5 μποφόρ. Το απόγευμα αναμένονται οι άνεμοι να ενταθούν αγγίζοντας τα 6 μποφόρ στην Κέρκυρα και τα 7 μποφόρ στα Διαπόντια. Εξασθένιση θα υπάρξει τις βραδινές ώρες στην Κέρκυρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 7 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει λόγω και των βόρειων ανέμων. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά την ημέρα και το βράδυ αναμένεται να αγγίξει το 66%

Κυριακή 12/03: Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό που περιγράφουμε καθώς και τη μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει. Έτσι, ένα τμήμα του θα μας επηρεάσει αύριο. Να θυμίσουμε ότι το βαρομετρικό αυτό ήλθε από το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό για αυτό άλλωστε περιέχει χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια αφού εμπλουτίζεται και από ψυχρές αέριες μάζες από Σκανδιναβία και Βόρειο Πόλο.

 

Κυριακή 12/03: Στο χάρτη βλέπουμε τους ανέμους. Βόρειοι άνεμοι από τα Βαλκάνια επηρεάζουν την Κέρκυρα λόγω του κρύου που έχει επιφέρει το χαμηλό βαρομετρικό οι οποίοι θα γίνουν πιο θερμοί όσο θα μας πλησιάζουν.

 

Νεφώσεις το πρωί.

 

Ηλιοφάνεια από το μεσημέρι.

 

Οι άνεμοι το πρωί και το μεσημέρι.

 

Ιδιαίτερη αύξηση το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως και 7 μποφόρ(μωβ χρώμα).

 

Πλήρης εξασθένιση μετά τα μεσάνυχτα στην Κέρκυρα. Μικρότερη εξασθένιση σε Διαπόντια.

 

Οι θερμοκρασίες στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos