Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει έως και την Κυριακή σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Πιο αναλυτικά, υψηλά βαρομετρικά θα κατευθυνθούν από το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στην Ευρώπη και στη χώρα μας. Επίσης, υψηλά βαρομετρικά θα δημιουργούνται και στη Βόρεια Αφρική. Έτσι, ο συνδυασμός αυτών των υψηλών βαρομετρικών στη νότια Ευρώπη θα δημιουργήσει αυτή την παρατεταμένη ηλιοφάνεια. Επιπλέον, θα υπάρξει και σταδιακή αύξηση στη θερμοκρασία σε μέγιστες και ελάχιστες τιμές. Όσο αναφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες θα βρεθούν σε υψηλότερα επίπεδα από τα φυσιολογικά για την εποχή. Οι ελάχιστες θα κυμανθούν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τώρα για αύριο Πέμπτη, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει όλη την ημέρα. Οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 2 μποφόρ σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η κατεύθυνσή τους αναμένεται να είναι μεταβαλλόμενη. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τις μεσημεριανές ώρες τους 15 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 4 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα, το βράδυ αναμένεται να αγγίξει το 70%

 

Βλέπουμε την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες. Παρατηρούμε την απουσία βροχοπτώσεων λόγω και των υψηλών βαρομετρικών. Επίσης, τα υψηλά βαρομετρικά θα βοηθήσουν στην άπνοια των ανέμων και την αύξηση της θερμοκρασίας. Αλλαγή του καιρού αναμένεται από Τετάρτη και μετά.

 

Πέμπτη 16/02: Βλέπουμε στο χάρτη τα υψηλά βαρομετρικά σε Νότια Ευρώπη και Βόρεια Αφρική.

 

Ηλιοφάνεια όλη μέρα.

 

Άνεμοι έως 2 μποφόρ.

 

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos