Από χαμηλά βαρομετρικά θα επηρεαστούμε και αύριο Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, το χαμηλό βαρομετρικό που είδη μας επηρεάζει θα κινηθεί ανατολικότερα προς τη Ρωσία. Βέβαια τμήματά του θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν. Οι άνεμοι τώρα μεταφέρουν από θερμές περιοχές του κεντρικού Ατλαντικού Ωκεανού και τον Ισημερινό θερμές αέριες μάζες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την διατήρηση της μέγιστης θερμοκρασίας σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Τις βραδινές ώρες λόγω της υποχώρησης αυτών των ανέμων η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Επίσης, η αφρικανική σκόνη θα διαλυθεί λόγω αυτών των αερίων μαζών αλλά και των βόρειων ανέμων που θα πνέουν την Κυριακή.

Τώρα αύριο Σάββατο, με βροχές θα ξεκινήσει η ημέρα που γρήγορα θα εξασθενήσουν και τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στη συνέχεια η ημέρα θα κυλίσει με ήλιο και τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 8 Βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά όλη την ημέρα και το βράδυ θα αγγίξει το 100%

 

Σαββάτο 11/03: Στο χάρτη βλέπουμε το χαμηλό βαρομετρικό να κινείται ανατολικά και να απομακρύνονται οι βροχές. Σε αυτό βοήθησε και ένα υψηλό βαρομετρικό(Δυτική Ευρώπη) το οποίο απομακρύνει το χαμηλό βαρομετρικό προς τα ανατολικά.

 

Σάββατο 11/03: Στο χάρτη βλέπουμε στα δυτικά να κινούνται θερμές αέριες μάζες από Ισημερινό στην Μεσόγειο και από εκεί και στη χώρα μας.

 

Οι άνεμοι το πρωί και το απόγευμα.

 

Οι βροχές το πρωί αύριο σε μέτρια ένταση.

 

Ηλιοφάνεια από το μεσημέρι.

 

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες. Οι μέγιστες πάνω από τα φυσιολογικά για τη εποχή και οι ελάχιστες στις περισσότερες περιοχές στα φυσιολογικά επίπεδα.

 

Αφρικανική σκόνη δε θα υπάρχει.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos