Υψηλά βαρομετρικά θα επηρεάζουν για αρκετές ημέρες ακόμα την Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οποιαδήποτε κακοκαιρία δημιουργείται να μην μπορεί να διαπεράσει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Έτσι κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες θα είναι η ηλιοφάνεια και η επαναφορά της θερμοκρασίας με αργό ρυθμό στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Τώρα για αύριο Σάββατο, με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η ημέρα και τους ανέμους να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στην υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας, θα εμφανιστούν κατά τόπους αραιές νεφώσεις που έως και το απόγευμα θα διατηρηθούν σε μικρή ένταση. Οι άνεμοι τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μέγιστη ένταση τα 3 μποφόρ και ύφεση θα υπάρξει το βράδυ. Στα Διαπόντια Νησιά οι άνεμοι το απόγευμα αλλά και το βράδυ ενισχυμένοι αφού θα αγγίζουν τα 5 μποφόρ από βορειοδυτικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 11 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 4 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει σε μικρή ένταση στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε χαμηλά ποσοστά την ημέρα το βράδυ όμως θα φτάσει το 75%

 

Μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες αύριο.

 

Οι άνεμοι το πρωί και το απόγευμα αντίστοιχα. Παρατηρούμε την ένταση των ανέμων πιο ενισχυμένη στα Διαπόντια Νησιά.

 

Οι νεφώσεις τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Βλέπουμε τον πρωί ηλιοφάνεια και μέσα στη μέρα κατά τόπους αραιές νεφώσεις.

 

Αφρικανική σκόνη σε ελαφριά ένταση στην ατμόσφαιρα.

 

Σάββατο 11/02: Τα υψηλά βαρομετρικά στην Ευρώπη και πως οι κακοκαιρίες και τα χαμηλά βαρομετρικά βρίσκονται γύρω και μακριά από τα υψηλά βαρομετρικά αφού δε μπορούν να εισέλθουν εντός. Αλλαγή θα υπάρξει μόνο όταν κάποιο χαμηλό βαρομετρικό με ένταση θα εμφανιστεί και θα απομακρύνει ή θα διασπάσει τα υψηλά βαρομετρικά.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairo