Συμμετέχουμε στη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Ιουνίου 8:00 – 12:00πμ και συγκέντρωση στις 09:00 στο δικαστικό μέγαρο Κέρκυρας συμπαραστεκόμενοι ταυτόχρονα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της καθαριότητας.

Αποφάσεις Γ.Σ.

1) Διανύουμε τον τρίτο μήνα που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει το αυτονόητο, να πληρώσει δηλαδή τις δεδουλευμένες εφημερίες των “ηρώων υγειονομικών”. Μη μπορώντας λοιπόν να το ανεχτούμε δηλώνουμε την πρόθεσή μας να προβούμε σε επίσχεση εργασίας εάν δεν υπάρχει πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μέχρι 27/06/22.

2) Έχοντας μέσα σε 10 μέρες γίνει μάρτυρες βίαιων επεισοδίων στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να καταθέτει η Ένωση μηνύσεις εναντίων των παραβατών. Επαναλαμβάνουμε προς τους αρμόδιους οι οποίοι εξακολουθούν προκλητικά να κωφεύουν ότι αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη ( νοσοκομείο – υπουργείο υγείας) η νομική κάλυψη και προστασία των εργαζομένων. 

3) Πίεση στην περιφέρεια για ανάρτηση λίστας ειδικευομένων (σύνολο/κενές/υπηρετούντες) στην ιστοσελίδα της περιφέρειας/ Δήμου. Αποτελούμε τη μοναδική περιφέρεια η οποία δεν έχει αυτοματοποιήσει το σύστημα των θέσεων προς ειδίκευση με αποτέλεσμα να μην έχει καμιά πληροφορία για την αναμονή ο υποψήφιος ειδικευόμενος.

4) Οργάνωση εκστρατείας για να πληροφορηθεί ο Κερκυραίος πολίτης για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο ( 12 αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, καμιά προκήρυξη για μόνιμες θέσεις, πιθανότητα να μείνουν ακάλυπτα τα ΤΕΠ Παθολογικού τον Ιούλιο) και ενημέρωση για τα οφέλη ένταξης στην Α’ προβληματική.

Απαιτούμε

Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.

  • Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.
  • Κατάργηση του διαχωρισμού πρόσθετων και τακτικών εφημεριών μέχρις ότου γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ώστε ο κάθε γιατρός να πραγματοποιεί 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα.
  • Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Αναπλήρωση των μισθολογικών μας απωλειών. Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους των αναδρομικών διαφορών ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά ή όχι. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την περίοδο της πανδημίας.