Έφτασε η στιγμή για να αξιοποιηθεί -επιτέλους μετά αρκετό καιρό!- προς όφελος της κερκυραϊκής κοινωνίας το ασθενοφόρο, το οποίο είχε δωρίσει η Ομοσπονδία της Μεραρχίας Aqui του Δήμου Πάρμας της Ιταλίας στο Δήμο της Κέρκυρας.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Μεταφορών εκπρόσωπος του Παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του ασθενοφόρου.

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και σημαντικό διάστημα καθυστερήσεων, το θέμα έκλεισε και εντός της ημέρας το ασθενοφόρο -με όλα τα επίσημα έγγραφα να το συνοδεύουν- αναμένεται να βρεθεί στο νησί των Φαιάκων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας προσέφερε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος μηχανολογικός έλεγχος και συντήρηση του οχήματος πριν αυτό παραδοθεί προς χρήση στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Η εν λόγω δωρεά είχε γίνει σχεδόν δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2017, μέχρι και σήμερα ωστόσο, το ασθενοφόρο παραμένει παροπλισμένο και δεν αξιοποιείται από το ΕΚΑΒ, στο οποίο το παραχώρησε ο Δήμος της Κέρκυρας στις αρχές του έτους.

Το ασθενοφόρο αυτό δωρίστηκε στοο Δήμο της Κέρκυρας το φθινόπωρο του ’17 ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια του κερκυραϊκού λαού προς τους Ιταλούς στρατιώτες, το 1943, μετά την κατάληψη του νησιού από τους Γερμανούς.

Αρχικά από τον Δήμο Κέρκυρας υπήρξε η σκέψη να παραχωρηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τελικά όμως προκρίθηκε η λύση της δωρεάς στο ΕΚΑΒ.

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την αξιοποίησή του από το Παράρτημα Κέρκυρας του ΕΚΑΒ και τη διάθεσή του στις ανάγκες της κερκυραϊκής κοινωνίας.