Επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο ο καιρός καθώς ένα υψηλό βαρομετρικό στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό θα περιέχει αέριες μάζες τις οποίες θα στέλνει βορειότερα στην περιοχή του Βόρειου Πόλου. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα  οι αέριες μάζες να γίνονται αρκετά ψυχρές και στη συνέχεια να κατευθύνονται νότια στην Ευρώπη και μετά και στη χώρα μας. Κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου αυτού είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και οι βόρειοι άνεμοι. Επίσης, το καιρικό αυτό φαινόμενο αναμένεται να μας επηρεάσει από αύριο έως και το Σάββατο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Ο καιρός για αύριο τώρα, λόγω ενός χαμηλού βαρομετρικού που θα σχηματιστεί στην Μεσόγειο και τροφοδοτούμενο από το παραπάνω φαινόμενο θα μας επηρεάσει με βροχόπτωση.  Έτσι, με νεφώσεις θα ξεκινήσει  η μέρα που γρήγορα θα υπάρξουν βροχοπτώσεις και τους ανέμους να πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα αυξηθούν αγγίζοντας τα 6 μποφόρ από ανατολικές πάλι διευθύνσεις. Στους Παξούς αναμένονται οι ριπές να αγγίζουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 8 Βαθμούς Κελσίου. Βέβαια λόγω των ανατολικών ανέμων η αίσθηση θα είναι χαμηλότερη. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Η υγρασία σε υψηλά ποσοστά και το βράδυ θα αγγίξει το 77%

152 χιλιοστά βροχής στην Αριδαία Πέλλας έως τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας 23/01 – Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης και στα δυτικά

Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Δευτέρα  23 Ιανουαρίου 2023, 21:00

Τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 23/01, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Πέλλα, στην Αριδαία, στα Επτάνησα και στην Ήπειρο. Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στην Αριδαία Πέλλας και ήταν ίσο με 152 χιλιοστά. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 20:30 το βράδυ.

 

Tετάρτη 25/01: Στο χάρτη βλέπουμε τμήματα του υψηλού βαρομετρικού στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και πως μετατρέπονται σε ψυχρές αέριες μάζες καθώς περνούν από τη Γριλανδία και τον Αρκτικό Κύκλο.

 

Τετάρτη 25/01: Το πρώτο χαμηλό βαρομετρικό που θα μας επηρεάσει από αύριο.

 

 

Πέμπτη 26/01: Ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό τροφοδοτούμενο από τις ψυχρές αέριες μάζες.

 

Πέμπτη 26/01: Οι βαρομετρικές πιέσεις σε Μεσόγειο και Ευρώπη καθώς και η θέση του υψηλού βαρομετρικού στα δυτικά.

 

Οι άνεμοι το πρωί και το βράδυ.

 

Η βροχόπτωση τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

 

Οι θερμοκρασίες στη χώρα(μέγιστες και ελάχιστες).

 

Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα λόγω και του χαμηλού βαρομετρικού που σχηματίστηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα και στη Βόρεια Αφρική.

 

ΠΗΓΗ: windy, okairos, meteo