Με την συμμετοχή μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος προβλήθηκε για δύο ημέρες, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Γενάρη, το ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα 100 χρόνια του ΚΚΕ «Ο Δρόμος μας» σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από τον γραμματέα της Τ.Ο. Κέρκυρας του ΚΚΕ, Γιάννη Μπορμπότη ενώ στη συνέχεια στα 100 λεπτά του έργου παρουσιάστηκε συμπυκνωμένη η ιστορία των 100 χρόνων δράσης, αγώνων και θυσιών του Κόμματος. Το ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων, δέχτηκε όλη τη μανία της αστικής τάξης και των μηχανισμών της. Μα ακόμα και στις πιο σκληρές στιγμές του έγραφε Ιστορία.

Σε κλίμα συγκίνησης πέρασαν μπροστά από την οθόνη, μέσα από ντοκουμέντα και αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό, ηρωικές στιγμές της αιματοβαμμένης ιστορίας των αγώνων της εργατικης τάξης όπου το ΚΚΕ έδωσε για την υπόθεση της τα πιο διαλεχτά του μέλη. Μαρτυρίες από ηρωικές μορφές του Κόμματος που με τη στάση ζωής τους εμπνέουν μέχρι σήμερα.

Η εργατική τάξη, με την καθοδήγηση του ΚΚΕ, με όλες τις μορφές και τους τρόπους, έδειχνε και δείχνει την ακατανίκτητη δύναμή της ότι μπορεί να μεγαλουργήσει. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας και τραβάει το δρόμο της μέχρι την τελική δικαίωση.