Σε ύφεση είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε δύσβατη αγροτοδασική περιοχή στην περιοχή των Καλαφατιώνων.

Στη φωτιά επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής . Τα 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL έκαναν συνεχείς ρίψεις ενώ το έργο τους συνέδραμε και ελικόπτερο τύπου ericsson  που ήρθε αργότερα στο νησί .

Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν υδροφόρες και οχήματα της Περιφερειακής ενότητας και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων .

Στο σημείο βρίσκεται η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μ. Ανδριώτη καθώς και οι περιφερειακοί  Σύμβουλοι Γιάννης Αρμενιάκος και Νίκος Μηλιώτης οι οποίοι συμμετέχουν και   στο συντονιστικό όργανο της πολιτικής προστασίας  καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Α. Μιχαλάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής  συνέλαβε έναν κάτοικο της περιοχής ο οποίος έκανε γεωργικές εργασίες και φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά. Ο 55 χρονος με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.