Η έκθεση «Τρωάδες» του Σάκη Παπαγιάννη, εμπνευσμένη από τις εμβληματικές γυναίκες- ηρωίδες του Μιχάλη Κακογιάννη, θα φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα στις εγκαταστάσεις της Lazaris Distillery & Artisan Sweets.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σαββάτο 20/04/19 και ώρα 19.00μμ, στον εκθεσιακό χώρο της ποτοποιίας Lazaris Distillery & Artisan Sweets, η οποία βρίσκεται στο 2ο χλμ Εθν. Οδού Κέρκυρας-Αχιλλείου

Με την ευγενική προσφορά του κ. Σάκη Παπαγιάννη τα έσοδα από την πώληση ενός εικαστικού έργου, αλλά και την ευγενική προσφορά της εταιρείας GruppoGemello τα έσοδα από την πώληση ενός χρηστικού αντικειμένου θα διατεθούν στον «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Κέρκυρας».

Το κινηματογραφικό έργο Τρωάδες (αγγλικά: The Trojan Women) είναι δραματική ταινία αμερικανικής, βρετανικής, και ελληνικής παραγωγής του 1971 σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και πρωταγωνίστριες τις Κάθριν Χέπμπορν, Βανέσα Ρέντγκρεϊβ, και Ειρήνη Παππά. Βασίζεται στην τραγωδία Τρώαδες του Ευριπίδη, αφορά την ματαιότητα του πολέμου και η μουσική επένδυση έχει γίνει από τον Μίκη Θεοδωράκη.