Συγκέντρωση – ενημέρωση διοργανώνει η πρωτοβουλία “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ” την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην Ανουντσιάτα.

Σύμφωνα με την ανακοινωση:
Η πρωτοβουλία ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ συνεχίζει τις προσπάθειές της για ενημέρωση του κοινού, όσον αφορά στο μείζον θέμα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Τις δυσθεώρητες τιμές στις οποίες έχουν φτάσει όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Καθιστώντας την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας όλο και δυσκολότερη, βάζοντας συνεχώς στην άκρη τις καθημερινές επιθυμίες και ανάγκες, και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας.
Ρεύμα: Ένα αγαθό που θα έπρεπε να θεωρείται κοινωνικό και να προστατεύεται έρχεται να γίνει ο μεγαλύτερος βραχνάς ενός σύγχρονου νοικοκυριού, με τις χαμηλότερες εισοδηματικά ομάδες να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τους δυσθεώρητους λογαριασμούς με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την απειλή της διακοπής του ρεύματος. Η αυθαίρετη και μονομερής επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής έχει εκτινάξει τους λογαριασμούς. Τα επιδόματα που δίνονται από το κράτος μόνο ενέσεις μπορούν να αποτελέσουν, και σαν στόχο έχουν την πληρωμή των λογαριασμών και την καθιέρωση των ακριβών λογαριασμών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσα επιδόματα και να δώσουν εμείς είμαστε πάλι αυτοί που θα κληθούμε να τα πληρώσουμε, με τη μορφή φόρων. Παράλληλα οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας θα θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες μας. Η αντιπαράθεση πέρα από πολιτική έχει πάρει και δικαστικές διαστάσεις κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και τοπικά.
Βενζίνη: 2,5€ το λίτρο. Η ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη. Οι υπέρογκοι φόροι σε συνδυασμό με τον κερδοσκοπία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και σε αυτόν τον τομέα μας έχουν φέρει σε αυτή τη θέση. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την τιμή αυτή ευθύνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η πραγματικότητα είναι ότι το ράλι των ανατιμήσεων είχε ξεκινήσει πριν την έναρξη του πολέμου.
Σούπερ Μάρκετ: το κόστος του καθημερινού καλαθιού μας έχει εκτιναχθεί με αποτέλεσμα να ψωνίζουμε μόνο τα βασικά αγαθά που χρειάζονται για την επιβίωσή μας. Η αύξηση του ρεύματος σε συνδυασμό με την αύξηση του πετρελαίου έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών όλων των προϊόντων.
Στα πλαίσια αυτή η πρωτοβουλία συνεχίζει τη δράση της. Προσπαθούμε να συσπειρωθούμε. Να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματά αυτά. Να βρούμε λύσεις που βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Να σταματήσει η αδιέξοδη επιδοματική πολιτική και να πάρει μέτρα στην κατεύθυνση της μείωση ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των επιχειρήσεων και της αύξησης των μισθών.
Καλούμε όλους την Πέμπτη 22/6 στις 7:00μμ στην Ανουντσιάτα, να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, να ενημερώσουμε και να βρεθούμε όλοι μαζί. Να ανταλλάξουμε απόψεις, προβληματισμούς και τις εμπειρίες μας.