Τη Δευτέρα  στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας έγινε μια συνάντηση των παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας με σκοπό την ενημέρωση – πληροφόρηση για την πορεία και την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορωνοιού <covid19> παγκοσμίως, αλλά και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην τουριστική βιομηχανία , εν όψει της έναρξης της νέας τουριστική σαιζόν.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ.κ. Βούλγαρης Χαράλαμπος και Ρόκας Σπυρίδων, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χειρδάρης Νίκος , ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ενωσης Εστίασης κ.κ. Βεργέτης Νίκος και Βλάχος Γιάννης, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Μικάλεφ Σπύρος και οι κ.κ Διαβάτης Τάσος εκ μέρους της AOCTA και Μπαλανίκας Τάσος εκ μέρους της Λεσχης Αρχιμαγείρων.
Εγινε μια ενδελεχής και λεπτομερής ενημέρωση από τον επιστημονικό σύμβουλο της Π.Ι.Ν. κ. Μηλιό Γιώργο Γενικό Ιατρό.
Ενημερωθήκαμε για την κατάσταση ετοιμότητας που υπάρχει σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Κυβέρνησης στις πύλες εισόδου του νησιού, αλλά και την ετοιμότητα του Γ.Ν.Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Ενημερωθήκαμε για τα προληπτικά μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοιού.
Σε γενικές γραμμές σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται πανικός και ιδιαίτερη ανησυχία εκ του γεγονότος ότι ο κορωνοιός έχει κτυπήσει την πόρτα της γειτονικής χώρας της Ιταλίας , αλλά μόνο σωστη ενημέρωση και προφύλαξη.
Τέλος καταλήξαμε ότι αυτές οι τόσο χρήσιμες πληροφορίες καλό θα ήταν να γίνουν γνωστές σε όλους τους επαγγελματίες του νησιού, εν όψει της τουριστικής περιόδου.
Γιαυτό αποφασίσαμε να γίνει μια ενημερωτική ημερίδα για το θέμα αυτό στο Επιμελητήριο ανοικτή σε όλους τους επιχειρηματίες της Κέρκυρας.
Η ημερομηνία και η ώρα θα γίνουν πολύ σύντομα γνωστές με νεότερο δελτίο τύπου.