Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

Χθες Πέμπτη 9-01-2020 στα γραφεία του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων των σχολικών συγκροτημάτων του 5ου Γ.Ε.Λ., 1ου  ΕΠ.Α.Λ., Εσπερινού ΕΠ.Α.Λ. και Δ.Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας καθώς και εκπρόσωπων του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων Κέρκυρας και του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κέρκυρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά το κρίσιμο ζήτημα της μη λειτουργίας της θέρμανσης του σχολικού συγκροτήματος,το οποίο προστίθεται σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτιριακό συγκρότημα τα τελευταία χρόνια.

Στη σύσκεψη που έγινε στις παγωμένες αίθουσες του σχολείου, τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης λύσης του προβλήματος, ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να ξεκινήσουν τα μαθήματά  τους.

Οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν την επί πολλά χρόνια αδράνεια των δημοτικών αρχών, που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση το σχολικό συγκρότημα. Τονίσανε ότι επείγει η άμεση συνεδρίαση της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με στόχο

  • την άμεση έγκριση χρηματοδότησης για την αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών μέχρι την οριστική επισκευή της εγκατάστασης θέρμανσης (καλοριφέρ και σωληνώσεις).

Το εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης είναι παλαιωμένο και κάθε χρονιά δημιουργούνται προβλήματα με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά, όπου οι σωλήνες μεταφοράς του νερού έχουν τρυπήσει.

Τα προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Σπασμένα παράθυρα, προβλήματα στην ηλεκτρική εγκατάσταση στη στατικότητα του κτιρίου και πολλά άλλα.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να κοινοποιηθεί το ψήφισμα στους αρμόδιους φορείς και να συναντηθούν εκ νέου την Δευτέρα για να επανακαθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις.

Καλούμε το Δήμο Κέρκυρας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει άμεση επίλυση του προβλήματος, ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα απρόσκοπτα και να μην αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.