Το δελτίο τύπου της “Ενωτικής Κίνησης Οικονομολόγων Ιονίου” με επικεφαλής τον Θεόδωρο Παγκράτη:

Το 2014 αναλάβαμε τη διοίκηση του 16ου Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε μια κατάσταση αποσύνθεσης, κοινωνικής απομόνωσης και ανυπαρξίας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, με γνώμονα την Οικονομική Επιστήμη, εργασθήκαμε εντατικά και αναδείξαμε τον φορέα αυτό σε κορυφαίο  σύμβουλο της Τοπικής Κοινωνίας.

Παρουσιάσαμε ένα σημαντικό έργο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, βασιζόμενοι αποκλειστικά στην επιστήμη που πρεσβεύουμε.

Δεν επηρεαστήκαμε από κομματικές σκοπιμότητες, δεν είχαμε κομματικές αγκυλώσεις.

Δική μας πεποίθηση είναι πως τα κόμματα δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους επιστημονικούς φορείς. Ο ρόλος των Επιστημονικών φορέων είναι να διατυπώνουν επιστημονικά τεκμηριωμένες  απόψεις για την επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τα πολιτικά κόμματα, ως πυλώνες της δημοκρατίας και όχι το αντίθετο.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι επιστημονικοί φορείς δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν εντολές από κομματικούς μηχανισμούς, ούτε τα κόμματα επιτρέπεται να παρεμβαίνουν στους Επιστημονικούς φορείς, αλλοιώνοντας τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

Με αυτήν την λογική πορευτήκαμε και πετύχαμε.

Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι οι οποίοι επιθυμούν να μετατρέψουν τον Επιστημονικό φορέα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας σε κομματικό φέουδο,  χρησιμοποιούν παλαιοκομματικές τακτικές για να επιτύχουν ίδιον όφελος.

Γι’ αυτούς το Οικονομικό Επιμελητήριο αποτελεί προέκταση του κόμματος στο οποίο ανήκουν με αποτέλεσμα ολισθαίνουν και να προτείνουν τη διαγραφή κομματικών στελεχών, επειδή μετέχουν στις προσεχείς εκλογές, ως  υποψήφιοι, με διαφορετικές παρατάξεις από αυτή που ανήκουν.

Ως τέτοια πράξη μπορούμε να εκλάβουμε την πρόταση που έκανε ο κος Παπαδημητρίου για επιλεκτική διαγραφή του στελέχους του συνδυασμού μας, στην Περιφέρεια μας, Γιώργου Πουλή, από το κόμμα του ΚΙΝΑΛ στο οποίο ανήκει, με την ανυπόστατη αιτιολογία ότι μετέχει σε ψηφοδέλτιο συνδυασμού, για την ανάδειξη μελών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, το οποίο υποστηρίζεται από άλλο κόμμα.

Θυμίζουμε στον κο Παπαδημητρίου ότι εμείς έχουμε διαφορετική φιλοσοφία για τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο στην ελληνική κοινωνία, σε σχέση με αυτήν που ο ίδιος έχει.

Εμείς, δεν πιστεύουμε στην κομματικοποίηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ως εκ τούτου κανένα στέλεχος του συνδυασμού μας μας δεν μετέχει στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019 για την ανάδειξη μελών των Τοπικών Διοικήσεων και της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, έχοντας την στήριξη οποιουδήποτε κόμματος.

Εμείς, δεν εξυπηρετούμε κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες, δεν ανεχόμαστε ωμές κομματικές παρεμβάσεις και δε στηρίζουμε άτομα που έχουν προσβάλει τον θεσμό του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με τις πράξεις τους.

Έχοντας, λοιπόν, ως παρακαταθήκη το έργο μας, ζητάμε να κριθούμε από τους Συναδέλφους Οικονομολόγους για την επιστημονική μας επάρκεια,  τις διοικητικές μας ικανότητες και όχι για την κομματική μας δράση.

Στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου 2019 ο Επιστήμονας Οικονομολόγος, θα μας δείξει την εμπιστοσύνη του, θα ενισχύσει τον επιστημονικό ρόλο του Οικονομικού Επιμελητηρίου και θα αποδοκιμάσει τον κομματισμό.

Για την Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ιονίου

Ο επικεφαλής της παράταξης,

Θεόδωρος Παγκράτης.