Η ανάρτηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φοίβου Κακαβίτσα για το περιστατικό στην Ψυχιατρική κλινική :

Σε σχέση με το χθεσινό περιστατικό που συνέβη στο χώρο των οξέων περιστατικών του νοσοκομείου και για την αποφυγή παρερμηνειών μετά τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και του συλλόγου εργαζομένων του ψυχιατρικού τομέα:

Η ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε δύο εργαζόμενους που βρίσκονται να υπηρετούν το δημόσιο τομέα από την ίδια πλευρά, δηλαδή για την προστασία των πολιτών.

Προφανώς ως διοίκηση του νοσοκομείου δε μπορούμε να εμπλακούμε στην εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου που είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας, κατά την κρίση των αστυνομικών υπαλλήλων.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η εικόνα ενός εργαζόμενου να καταλήγει με χειροπέδες, όταν πηγαίνει στη δουλειά του για να βγάλει το προς το ζείν, είναι μια άσχημη εικόνα που δεν αξίζει σε κανένα άνθρωπο. Ιδιαίτερα δε, όταν ο συγκεκριμένος νοσηλευτής είναι άνθρωπος ήπιων τόνων και βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, μετά την απαίτηση των αστυνομικών υπαλλήλων να εισέλθουν στο κλειστό τμήμα, για να παραδώσουν περιστατικό που συνόδευαν κατόπιν, εισαγγελικής παραγγελίας για εκτίμηση ψυχιάτρου, έχοντας όμως ταυτόχρονα την ιατρική οδηγία, ο πολίτης να εξεταστεί σε γραφείο εκτός του κλειστού τμήματος.
Ο νοσηλευτής βρέθηκε δηλαδή στην κατάσταση του να πρέπει να αποφασίσει αν θα έπρεπε να εφαρμόσει τις ιατρικές οδηγίες/κανονισμούς του κλειστού τμήματος για την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ψυχιατρικά ασθενών ή την εντολή των αστυνομικών υπαλλήλων.

Σε κάθε περίπτωση ως διοικητής του νοσοκομείου χαίρομαι καθώς με την άμεση συνεργασία που είχα με τους αστυνομικούς υπαλλήλους, με τον αστυνομικό διευθυντή και υποδιευθυντή και με τη μεσολάβηση του διευθυντή του ψυχιατρικού τομέα, δημιουργήθηκαν άμεσα οι συνθήκες για την επίλυση της κατάστασης που δημιουργήθηκε προς όφελος όλων.