Μέσω της επιτροπής τουρισμού η ΔΕΕΠ Κέρκυρας, ξεκίνησε μια σειρά τηλεδιασκέψεων, με τους εμπλεκόμενους φορείς τουρισμού της Κέρκυρας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η ΔΕΕΠ Κέρκυρας μέσω της Επιτροπής Τουρισμού εγκαινίασε σήμερα μια σειρά συσκέψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς τουρισμού της Κέρκυρας.  Σκοπός των συσκέψεων είναι η διαμόρφωση μιας ενιαίας στρατηγικής η οποία θα θέσει τις βάσεις για την βιώσιμη δημιουργία του DDMMO τον οποίο η Κέρκυρα θα κληθεί να υλοποιήσει στο άμεσο μέλλον.

Η σημερινή σύσκεψη με τον πρόεδρο της AOCTA κο Σπύρο Χαλικιόπουλο κατέδειξε πλήρη ταύτιση απόψεων για το μέλλον του προορισμού, ενώ υπήρξε συμφωνία για τις στοχευμένες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν όλοι (ΟΤΑ και εμπλεκόμενοι φορείς), προκειμένου να αναβαθμιστεί η Κέρκυρα ως τουριστικός προορισμός και να καταστεί πρωτοστάτης της τουριστικής βιομηχανίας
της Ελλάδας.

Η ΔΕΕΠ κατέγραψε τις προτάσεις της AOCTA, τις οποίες θα επεξεργαστεί η Επιτροπή Τουρισμού
και  θα προβεί σε προτάσεις υλοποίησής τους ως μέρος του ολοκληρωμένου Στρατηγικού σχεδιασμού τουριστικής ανάπτυξης που θα αποτελέσει και την υπερκομματική πρόταση της ΔΕΕΠ Κέρκυρας για την μακροχρόνια ευημερία της Κέρκυρας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ανδρέας Μέριανος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τον αναβαθμισμένο ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει η ΔΕΕΠ στην τοπική κοινωνία και στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού, Στέφανος Δημουλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συσκεψη και τόνισε ότι ένα από τα σημεία πλήρους ταύτισης απόψεων με την AOCTA, και μείζονος σημασίας για την ΔΕΕΠ, αποτελεί η αρμονική σύμπραξη των ΟΤΑ με τον Ιδιωτικό τομέα ούτως ώστε να υπάρξει  υλοποίηση σχεδιασμών.

Στην σύσκεψη, πέραν του Αντιπρόεδρου ΔΕΕΠ Ανδρέα Μέριανου και Τομεάρχη Τουρισμού Στέφανου Δημουλή, συμμετείχαν και οι  Παναγιώτης Καλόγερος (Τομεάρχης Εργαζομένων Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα), Γεράσιμος Χαραλαμπόπουλος (Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ Κεντρικής Κέρκυρας), ο Πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού Γιώργος Λυκαύγης.