Επιστολή, με την οποία εξηγούν τους λόγους, οι οποίοι τους οδήγησαν σε παραίτηση από το προπονητικό επιτελείο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, απέστειλαν ο -μέχρι πρότινος- αρχιπροπονητής του τμήματος Στίβου του Κ.Γ.Σ., Νίκος Μόσχος και ο προπονητής, Κώστας Γκασιάλης.

Στην εν λόγω επιστολή υπογραμμίζεται, εξάλλου, ότι αμφότεροι δεν εγκατέλειψαν τους αθλητές και τις αθλήτριες τους από δική τους επιθυμία, οδηγήθηκαν ωστόσο, σε παραίτηση για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε την Κερκυραϊκή Κοινωνία και κυρίως τους αθλητές-τριες και τους γονείς , που επί 43 και πλέον χρόνια μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για τα πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίζονται τελευταία στον Ιστορικό Κερκυραϊκό ΓΣ.

Γεγονότα που προκάλεσαν αγανάκτηση και λύπη , όχι μόνον σε εμάς, αλλά κυρίως σε όλους αυτούς που τα τελευταία 50 χρόνια ανέδειξαν τον Σύλλογο και τον κατέταξαν στο «ΜΕΓΑΛΕΙΟ» του Ελληνικού αθλητισμού , σε Πανελλήνιο και Διεθνές επίπεδο , που πάρα πολλές φορές ανακρούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος υψώνοντας την Ελληνική Σημαία για τις επιτυχίες των αθλητών-τριών του Κερκυραϊκού Γ.Σ.

Δυστυχώς οι διοικούντες τον Σύλλογο τα τελευταία χρόνια όχι μόνον δεν αναγνώρισαν και δεν εκτίμησαν αυτές τις επιτυχίες αλλά κυρίως δεν σεβάσθηκαν, το πώς ένα αθλητικό Σωματείο με τόσα οικονομικά προβλήματα και ανύπαρκτες υποδομές  κατέφερε να προκαλέσει τον θαυμασμό των πάντων για το τεράστιο έργο του.

Η διοίκηση σε ένα αθλητικό σωματείο με κοινωνικό χαρακτήρα όπως είναι ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. είναι για να στηρίζει τις προσπάθειες προσέλκυσης της νεολαίας στον αθλητισμό να υπηρετεί και να συνεργάζεται με όλους τους αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς για την επίλυση των προβλημάτων και κυρίως να σέβεται όλους όσους συμμετέχουν στα ανωτέρω. Δεν είναι για να κατέχει «καρέκλες» και εξουσία (όπως γουστάρουν) κατακρίνοντας και απαξιώνοντας τους πάντες , ακόμη και αυτούς τους αθλητές-τριες και τους προπονητές τους που είναι αυτοί που συνέβαλαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση σ’ αυτές τις τεράστιες επιτυχίες με παγκόσμιο Ρεκόρ, με Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές , Βαλκανικές Νίκες και Διεθνείς επιτυχίες.

Την ίδια τύχη και συμπεριφορά είχα κι εγώ, ο Νίκος Μόσχος, επειδή παρακάλεσα τον κ. Πρόεδρο να μην βρίζει και να κατακρίνει ανθρώπους που βοηθούν ή θέλουν να βοηθήσουν το Σύλλογο και προσπαθούν να βρουν λύσεις για τα προβλήματα του Συλλόγου.

Ο κ. Πρόεδρος της σημερινής Διοίκησης τον τελευταίο χρόνο παραιτήθηκε μετά τις εκλογές του 2016, πιέστηκε από εμάς (τεράστιο λάθος μας) να επανέλθει, ξαναπαραιτήθηκε και μετά από 3 μήνες , μετάνιωσε και αποφάσισε να επανέλθει με ένα τρόπο μη θεμιτό για τις αρχές και τις αξίες και τους κανόνες του αθλητισμού αλλά και της λειτουργίας , ενός  Ιστορικού Σωματείου όπως είναι ο Κερκυραϊκός Γ.Σ.

Αναφέρθηκε λοιπόν, για δικαιολογία, ότι ο Στίβος προσπαθεί να διαλύσει το τμήμα Μπάσκετ του Συλλόγου, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Μόσχο και οι προπονητές δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του Συλλόγου, πράγμα που όχι μόνον δεν είναι αληθινό αλλά είναι αντίθετο σ’ αυτά που έλεγε, καθότι είμαστε συνεχώς κοντά του και όλοι οι φορείς αθλητικοί , θεσμικοί και κοινωνικοί γνωρίζουν τον αγώνα μας, την υπομονή και την επιμονή μας για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα.

Δεν θ’ αναφερθούμε στο ό,τι είπε στη Γενική Συνέλευση των εκλογών εναντίον μας , ούτε το πώς έδρασαν, αυτό δεν μας αφορά (απ’ ότι γνωρίζουμε είναι στα Δικαστήρια για την αξιοπιστία των πράξεων τους).

Δεν θ’ αναφέρουμε τι έχουμε προσφέρει τα 50 χρόνια της δράσης μας ως αθλητές, ως εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και προπονητές. Κριτές μας είναι οι επτά εξαετίες αθλουμένων που έγραψαν το μεγαλύτερο κομμάτι της Χρυσής Ιστορίας του Κερκυραϊκού Γ.Σ. , οι οικογένειες τους με τις τεράστιες θυσίες και η Κοινωνία.

Δεν εγκαταλείπουμε τους αθλητές μας κατόπιν δικής μας επιθυμίας, που γνωρίζουν πόσο τους αγαπούμε και τους υπηρετούμε και γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει και από αυτούς και τις οικογένειες τους. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι  να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια μας, την εκτίμηση και τις αξίες που χρόνια υπηρετήσαμε.

Η αδίστακτη αρχομανία ορισμένων να επιβάλλουν την θέση τους, το μίσος, η συκοφαντία και η λασπολογία προς τις ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ, αποδεικνύουν Πνευματική στενότητα και Συναισθηματική στειρότητα και ανεπάρκεια.

Η αυτοκριτική άλλωστε προϋποθέτει εξυπνάδα, σύνεση και ΣΕΒΑΣΜΟ.

Άλλωστε επανειλημμένως τους αναφέραμε την φιλοσοφία μας ότι η αξία, η αναγνώριση, η αποδοχή και η εκτίμηση του καθενός στη Κοινωνία δεν επιβάλλονται από κανένα, αλλά ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ μέσα στη  ζωή από τον Καθένα με ιδρώτα, εντιμότητα και σταθερότητα στις αρχές και του αλληλοσεβασμού.

Ευτυχώς στο Στίβο του Αθλητισμού είναι εμφανές και μετράει (πλην εξαιρέσεων) αυτό που ΕΙΣΑΙ στη πραγματικότητα και όχι αυτό που θέλεις να ΔΕΙΞΕΙΣ ότι είσαι !!!

Εμείς θα παραμείνουμε κοντά στη Νεολαία και τον Αθλητισμό, μακριά όμως από τέτοιου είδους συμπεριφορές , δηλώνουμε δε, ότι δεν εγκαταλείπουμε τους αγαπημένους μας αθλητές-τριες κατόπιν δική μας επιθυμίας, αλλά παραιτηθήκαμε για λόγους αξιοπρέπειας, ευθιξίας και σεβασμού προς τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας, εξαιτίας της συμπεριφοράς του κ. Προέδρου και ορισμένων (ευτυχώς) μελών του Δ.Σ. προς εμάς.

Να μην ξεχνούν βέβαια που έφθασαν τον Σύλλογο με ανάλογες συμπεριφορές την περίοδο 2007-2012”.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΣ                                 ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΣΙΑΛΗΣ