Ένα χαμηλό βαρομετρικό από τη νότια Ιταλία θα μας επηρεάσει και αύριο καθώς το σύστημα αυτό θα μεταφέρει ήπια σε ένταση βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Πιο συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες αναμένεται βροχόπτωση σε όλα τα νησιά του Βόρειου Ιονίου, με τους ανέμους να πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ με εξαίρεση τους Παξούς και τους Αντιπάξους που θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως και 7 μποφόρ έως και αργά το βράδυ. Το μεσημέρι στο νησί της Κέρκυρας θα σταματήσει η βροχόπτωση και οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση με μικρή εξασθένηση μετά τα μεσάνυχτα. Στα Διαπόντια Νησιά, οι άνεμοι θα ενισχυθούν αγγίζοντας τα 7 μποφόρ έως και το βράδυ. Από το απόγευμα θα ξεκινήσει βροχόπτωση ήπια, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε όλα τα νησιά. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 Βαθμούς Κελσίου και η ελάχιστη τους 8 Βαθμούς Κελσίου. Αφρικανική σκόνη θα υπάρχει σε μέτρια ένταση λόγω και των νότιων ανέμων που θα πνέουν στην ευρύτερη περιοχή και η υγρασία θα φτάσει το 62%. Παρατηρούμε ότι, η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα καθώς και η τιμή της υγρασίας λόγω των ανατολικών ανέμων που θα πνέουν.

Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού:

Παρατηρούμε παραπάνω, το χαμηλό βαρομετρικό πως πλησιάζει στα Νησιά καθώς με μπλε χρώμα δηλώνεται η βροχόπτωση η οποία θα είναι σε ήπια ένταση.

 

Βροχόπτωση τις πρωινές ώρες.

 

Οι άνεμοι το πρωί

 

Η διακοπή της βροχόπτωσης τις μεσημεριανές ώρες.

 

Οι άνεμοι το μεσημέρι. Ιδιαίτερα έντονη έως και 7 μποφόρ σε Διαπόντια Νησία και Παξούς και Αντιπάξους. Επίσης βλέπουμε ότι, στα ανοιχτά των νησιών και συγκεκριμένα στα δυτικά και νοτιοδυτικά οι ριπές των ανέμων θα αγγίζουν ακόμη και τα 9 μποφόρ.

 

Η βραδινή ήπια βροχόπτωση

 

Οι άνεμοι τις βραδινές ώρες καθώς θα έχουν παρουσιάσει ύφεση στα 3 μποφόρ στην Κέρκυρα, στα 4 μποφόρ σε Παξούς και Αντιπάξους και στα 5 μποφόρ στα Διαπόντια Νησία.

 

Ο δείκτης μάζας σκόνης σε μέτρια ένταση καθώς πέρα από ανατολικούς ανέμους που θα πνέουν στην Κέρκυρα στην ευρύτερη περιοχή θα πνέουν και νότιοι άνεμοι.

ΠΗΓΗ: windy, okairos