Με ανακοίνωση του το ΚΙΝ.ΑΛ. Κέρκυρας δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για το πως πρέπει να ενεργήσουν οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος ώστε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος στην Κέρκυρα.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση:

Στις 5/12/2021 (και στις 12/12 αν απαιτηθεί) διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού από 07:00 έως 19:00.

 

Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής. Επαναλαμβάνουμε ότι δικαίωμα ψήφου με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού έχουν όσοι είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή όσοι εγγραφούν μέλη ή φίλοι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας.

Τα μέλη  και στελέχη άλλων πολιτικών καμάτων αποκλείονται της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Για την ταυτοποίηση  τους οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους   αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης.

  Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο), θα πρέπει απαραίτητα εκτός από την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

Οι αλλοδαποί άλλων χωρών,  που μένουν στη χώρα μας, υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα, εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος, να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ.

Αν  η διαδικασία  επαναληφθεί σε δεύτερο γύρο μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων  την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021, δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών (5/12/2021), με βάση το σχετικό μητρώο ψηφισάντων που θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Συντονισμού Κέρκυρας

Ο Γραμματέας

Νίκος Τησαρχόντου.