Η Ένωση Γενικών Οικογενειακών Ιατρών Κέρκυρας αποφάσισε  σειρά κινητοποιήσεων ξεκινώντας με πενταήμερη απεργία από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Περιφερειακά Ιατρεία με τα κοινοτικά τους εξεταστήρια,  καθώς και το διαβητολογικό ιατρείο του νοσοκομείου τις ημέρες λειτουργίας του από τους Γενικούς Ιατρούς ενώ στα Κέντρα Υγείας  συμπεριλαμβανομένου του Κ.Υ. Κέρκυρας θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά με αναστολή των τακτικών ιατρείων και της συνταγογράφησης.

Η κινητοποίηση αποτελεί  διαμαρτυρία στην απόφαση της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση των Γενικών Ιατρών στο νοσοκομείο, η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα στο κλείσιμο πρωινών ιατρείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφοί οι γιατροί εξαναγκάζονται να εργάζονται σε εξουθενωτικά ωράρια που υπερβαίνουν πολλές φορές τα μέγιστα επιτρεπόμενα κατά τον νόμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι με παρόμοιες κινήσεις της 6ης ΥΠΕ προ ετών εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση οι παιδίατροι και από τα τρία Κέντρα Υγείας του νησιού και έκτοτε οι θέσεις τους παραμένουν κενές.

Ζητούμε:

  • Συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο οποίος δεν έχει απαντήσει ακόμα σε σχετικό αίτημα, ούτε συνομίλησε με τους  Διευθυντές των Κέντρων Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πριν λάβει την απόφαση για μετακίνηση  των Γενικών Ιατρών στο νοσοκομείο.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις Γενικών Ιατρών στο νοσοκομείο μέχρις ότου καλυφθεί το πλαφόν των νοσοκομειακών ιατρών
  • Να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες θέσεις Παθολόγων για το νοσοκομείο της Κέρκυρας , όπως έχουν ζητηθεί από τη Διοίκηση του νοσοκομείου έπειτα από σχετική ερώτησή μας, για να καλυφθούν οι κενές θέσεις και να αναπληρωθούν οι πρόσφατες αποχωρήσεις συναδέλφων.