ΑΠΟΦΑΣΗ    ΓΣ  ΤΗΣ  ΕΛΜΕ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΤΗΣ 7ης-3-18

Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει την ελπιδοφόρα κινητοποίηση πλήθους εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας στις 2-3-18 και καταδικάζει τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση με άγριους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και χρήση χημικών. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το  υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του την επόμενη μέρα της συγκέντρωσης, έχει το θράσος να κατηγορεί τους συγκεντρωμένους για δήθεν απόπειρα ακύρωσης της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν, επίσης, οι σχετικές δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ, που αβαντάρουν την κυβέρνηση ακολουθώντας την ίδια λογική με το  υπουργείο.

Υιοθετούμε το ψήφισμα της συνέλευσης που προέκυψε από την κατάληψη του υπουργείου Παιδείας την ίδια μέρα της κινητοποίησης, με ορισμένες προσθήκες, που, κατά τη γνώμη μας, θα στηρίξουν μελλοντικές μαχητικές κινητοποιήσεις και θα τις συνδέσουν με τις αγωνιστικές παραδόσεις του εκπαιδευτικού κινήματος:

  Απόφαση της συνέλευσης αγώνα  που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης του Υπουργείου Παιδείας από τους διαδηλωτές στις 2 Μάρτη 2018

1.Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κατάληψης χαιρετίζει τους πάνω από 2000 διαδηλωτές που κατέκλυσαν το Υπ. Παιδείας στη μεγαλύτερη και μαχητικότερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων με πολύ μεγάλη συμμετοχή αναπληρωτών.

2.Καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Υπ. Παιδείας που όχι μόνο αγνόησε τους εκπαιδευτικούς και απουσίαζε σε μια προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα κινητοποίηση αλλά εξαπέλυσε ένα όργιο καταστολής με τα ΜΑΤ να χτυπάνε απρόκλητα τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς και να τους πνίγουν στα χημικά.

3.Οιδιαδηλωτές εκπαιδευτικοί με την μαχητικότητα και αποφασιστικότητά μας σπάσαμε την τρομοκρατία στην πράξη. Επιβάλαμε την αποχώρηση των ΜΑΤ και προχωρήσαμε σε κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας.

4.Η συνέλευση συμφώνησε ομόφωνα στα αιτήματα που πρέπει να προτάξουμε στον αγώνα που είναι :

  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση.
  • Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
  • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  • Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς
  • Ανατροπή του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ
  1. Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η αρχή. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μέχρι τη Νίκη.
  • Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία να προχωρήσουν τις επόμενες μέρες σε ΓΣ και σε συγκρότηση επιτροπών αγώνα αναπληρωτών.
  • Καλούμε σε οργάνωση 24ωρης πανεκπαιδευτικής απεργίας και σε οργάνωση νέου ακόμα πιο μαζικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου στο Υπ. Παιδείας και προτείνουμε γι’ αυτό την επόμενη Παρασκευή 9 Μάρτη.

Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να αποφασίσουν και να καλύψουν τους εκπαιδευτικούς με την απόφαση για απεργία.

Καλούμε τους συλλόγους να αποφασίσουν και να οργανώσουν την κινητοποίηση αυτή μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

-Ενιαία δωδεκάχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

-Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη λειτουργία του σχολείου.

-Επαναφορά και επέκταση σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες όλων των δομών του δημόσιου σχολείου που έχουν καταργηθεί ή συρρικνωθεί.

-Αποτροπή συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και τμημάτων.

-Τμήματα με ανώτατο όριο τους 20 μαθητές και πολύ μικρότερα όρια σε ιδιαίτερες περιπτώσεις( απομακρυσμένες περιοχές, εργαστήρια, τμήματα ένταξης και υποδοχής…)

Να μην έρθουν καν για ψήφιση οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το Λύκειο. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στα ΤΕΙ με το ποσοστό του 20% που ίσχυε και πριν.

-Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013  επίπεδα.

-Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας.

-Κατάργηση του συστήματος των πολλαπλών αναθέσεων μαθημάτων.

-Κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.

-Αναγνώριση ολόκληρης της προυπηρεσίας των αναπληρωτών.

-Πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές.

-ΑΙΤΗΜΑ ΑΙΧΜΗΣ: Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες και με τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Όχι στα κριτήρια δανειστών-ΟΟΣΑ,που εντείνουν την πολυδιάσπαση, τον ατομικισμό, την εργασιακή ανασφάλεια και το αέναο κυνήγι ‘προσόντων’  με χυδαίους όρους αγοράς. Δε δεχόμαστε κριτήρια στις προσλήψεις που θα οδηγούν σε απολύσεις και κλοπή ετών προϋπηρεσίας. Το πτυχίο μοναδικό εφόδιο για τη δουλειά. Όλη η γνώση μέσα στο πτυχίο. Όχι στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας.

Τα αιτήματά μας έχουν νόημα και υπόσταση μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικότερης αμφισβήτησης των επιλογών των κυβερνήσεων, της οικονομικής ολιγαρχίας, των δανειστών και της Ευρωπαικής Ένωσης, που ρίχνουν όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και στην πλειοψηφία του πληθυσμού. Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων και μάλιστα  του απεργοκτόνου νόμου και του νόμου που ποινικοποιεί την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Είμαστε απολύτως και κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια μετατροπής της ΟΛΜΕ σε συνυπεύθυνο – συνδιαχειριστή των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της εκπαίδευσης. Καλούμε την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να σεβαστεί τις αγωνιστικές παραδόσεις και την ιστορία του κλάδου μας και να μη συνεργήσει στα φτηνά επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργείου Παιδείας. Το υπουργείο  εξαγγέλλει για μια ακόμη φορά μόνιμους διορισμούς, για να ξεφουσκώσει το όποιο κύμα διαμαρτυρίας, να επιβάλει τα κριτήρια διορισμού δανειστών-ΟΟΣΑ και να τα χρησιμοποιήσει για συνέχιση των προσλήψεων αναπληρωτών με ολοένα και χειρότερους όρους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

 Πανεκπαιδευτική Απεργία την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και Πανελλαδική Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ μισθώνουν λεωφορείο για μετάβαση στην Αθήνα, ώστε να συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση της Παρασκευής 16/3.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση Προέδρων στις 10/3 για την οργάνωση και επιτυχία της Απεργίας

Συγκέντρωση και μοίρασμα ανακοίνωσης από κοινού με τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 18:00 στην πλατεία Ανουντσιάτας.