Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Κέρκυρας αναφέρει:

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης, από τις Αλεξάνδρα Μπαλού, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Μυρσίνη Χαραλάμπους  Δημοτική Σύμβουλο στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων με τη Λαϊκή Συσπείρωση και υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Κατά την επίσκεψη αυτή, συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις πολιτικές εξελίξεις και επισκέφτηκαν χώρους του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου που αποτελούν τμήμα του ενιαίου κτιρίου και του υπόγειου του Δημοτικού Σχολείου Παλιάς Πόλης, που είναι κλειστά για χρόνια και βρίσκονται υπό κατάρρευση.

Πραγματικά μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις! Από τα ταβάνια οι σοβάδες έχουν πέσει, καλώδια κρέμονται επικίδυνα στον αέρα ενώ οι σιδεροδοκοί φαίνονται να έχουν υποστεί διάβρωση.

Μπορεί στους προϋπολογισμούς και τα τεχνικά προγράμματα των Περιφερειών και των Δήμων να παρουσιάζονται εκατομμύρια χρημάτων και σχεδίων επί χάρτου, η πραγματικότητα όμως δυστυχώς και στο Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία είναι τελείως διαφορετική.

Μπορεί να γίνονται μικροπαρεμβάσεις που αφορούν το βάψιμο ή τις όψεις των σχολείων για το θεαθήναι -που και αυτές χρειάζονται-, χωρίς όμως να γίνονται οι αναγκαίες παρεμβάσεις που χρειάζονται για τη στατική επάρκεια, τους αντισεισμικούς ελέγχους, συνολικά την ασφάλεια των σχολείων των παιδιών μας.

Δεν είναι δυνατόν το 2023 να πηγαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο και να τρέμει το φυλλοκάρδι μας να μην τους συμβεί κάτι.

Είναι προκλητικό να υπάρχουν χώροι που θα μπορούσαν να φτιαχτούν και να αξιοποιηθούν ώστε να μην νοικιάζονται αίθουσες, πολλές φορές και ακατάλληλες ή προκάτ, για να καλύψουν τις υπαρκτές ανάγκες για στέγαση εκπαιδευτικών μονάδων.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δυστυχώς επιβεβαιώνεται σε όλα τα ζητήματα.

Οι λαϊκές ανάγκες όπως η ασφαλής στέγαση των σχολείων, η υγεία, οι μεταφορές, η αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία κλπ δεν αποτελούν προτεραιότητα στο σχεδιασμό και τις χρηματοδοτήσεις αυτού του κράτους, των κομμάτων και των τοπικών αρχών που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτό το τόπο.

Το λαϊκό κίνημα, ο οργανωμένος λαός με τον αγώνα του, τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων τη μαθητική κοινότητα, μπορεί να πιέσει και να επιβάλλει να παρθούν άμεσα μέτρα γιατί οι ζωές μας και των παιδιών μας έχουν αξία! Γιατί οι ανάγκες μας δεν συμβαδίζουν με τη λογική του κόστους οφέλους.

Γιατί με δυνατό ΚΚΕ, δυναμώνουμε τη φωνή μας παντού. Είναι «ασπίδα» για το τώρα και ελπίδα για το αύριο.