Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Κέρκυρας αναφέρει:

Την Παρασκευή 24/2/23 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Κέρκυρας στο κτήριο του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας.

Στην αντιπροσωπεία της ΤΕ Κέρκυρας συμμετείχαν η Αλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, ο Μπάμπης Χαραλάμπους Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, ο Θεόδωρος Γουλής μέλος του τμήματος της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και ο Σπύρος Σαμοΐλης μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Καραταράκης, ο γενικός γραμματέας Καλιτζής Δημήτρης και ο ταμίας Αγγουράκης Σπύρος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και πυροσβέστες μέλη της ένωσης ενώ είχε προηγηθεί και περιοδεία της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στις εγκαταστάσεις του Α’ Πυροσβεστικού σταθμού.

Από τη συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης και τις συζητήσεις με τους πυροσβέστες προκύψαν τα εξής σοβαρά προβλήματα στην Π.Υ Κέρκυρας:

  • Υπάρχει έλλειψη προσωπικού -περίπου 20 πυροσβεστών- που σε συνδυασμό με την υπερεργασία στις συνεχείς επιφυλακές έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες ρεπό σε όλους τους πυροσβέστες που χρωστιούνται .
  • Καθυστερεί απαράδεκτα η απαραίτητη επισκευή του κτηρίου των κεντρικών υπηρεσιών της Πυροσβεστικής ώστε να στεγάσει και τον Α’ Πυροσβεστικό Σταθμό. Ο εργολάβος στηριζόμενος στο απαράδεκτο καθεστώς που ισχύει για τις εργολαβίες Δημοσίων Έργων ζητάει συνεχείς 6μηνες παρατάσεις. Έτσι οι πυροσβέστες του πολυπληθέστερου πυροσβεστικού σταθμού, παραμένουν σε ένα απαράδεκτο κτήριο και είναι αγανακτισμένοι από τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των 3 βουλευτών ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.
  • Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της στέγασης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αργυράδων του οποίου έχει ανασταλεί η λειτουργία λόγω ακαταλληλότητας του κτηρίου. Και σε αυτό το πρόβλημα παίζεται το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών από την κυβέρνηση στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας και αντίστροφα.
  • Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών ενημέρωσαν ότι το επίδομα επικίνδυνου και ανθυγιεινού δεν θα δοθεί σε όλους του πυροσβέστες αλλά μόνον σε ειδικές μονάδες (ΕΜΑΚ-ΕΜΟΔΕ-ΜΕΤΠΕ). Το θεωρούν άδικο γιατί όλοι οι πυροσβέστες συμμετέχουν σε όλες τις επιχειρήσεις αντιμετώπισης καταστροφών. Θεωρούν επίσης ότι πρέπει να δημιουργηθεί και στην Κέρκυρα ομάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) που μάλιστα μπορεί να έχει περιεχόμενο εργασίας όλον το χρόνο (π.χ. στον καθαρισμό δασών και δασικών εκτάσεων).
  • Ενημέρωσαν για σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στις αντλίες που φόρτωναν νερό στα αεροσκάφη πυρόσβεσης (PZL). Θεωρούν ότι είναι πιο αποτελεσματικό και γρήγορο να υπάρχει ελικόπτερο ή άλλου τύπου αεροσκάφος που θα φορτώνουν κατευθείαν από τη θάλασσα.

Οι συνδικαλιστές της Π.Υ. ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στην Βουλή για την επίλυση των προβλημάτων της Π.Υ. Κέρκυρας.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών και δεσμεύτηκαν ότι θα τα προωθήσουν στη Βουλή, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους  Δήμους της Κέρκυρας και. Τόνισαν στους πυροσβέστες ότι και τα δικά τους προβλήματα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά γιατί δεν είναι στις προτεραιότητες τους μέτρα πρόληψης από φυσικές καταστροφές.

Υπογράμμισαν ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να αποδοκιμαστεί στις ερχόμενες εκλογές και να ενισχυθεί το ΚΚΕ που θέτει σαν βασικές προτεραιότητες της λαϊκής πάλης την αντισεισμική, αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία και την ενίσχυση της Π.Υ. με επαρκές μόνιμο προσωπικό, σύγχρονα μέσα και εξοπλισμό.