Καμία περιοχή της Ελλάδας δεν χρωματίζεται με «πράσινο», όπως συνέβαινε μία εβδομάδα πριν

Την επιδεινωμένη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας παρουσιάζει ο αναθεωρημένος χάρτης, που δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη, ο ECDC, καθώς πλέον καμία περιοχή της Ελλάδας δεν χρωματίζεται με «πράσινο», όπως συνέβαινε μία εβδομάδα πριν.

Σε συναγερμό βρίσκονται Νότιο Αιγαίο και Κρήτη, περιοχές οι οποίες βάφονται με «βαθύ κόκκινο» στον χάρτη που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορωνοϊού και τον δείκτη θετικότητας.

Παράλληλα, στο «κόκκινο» βρίσκονται: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Ηπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά και Πελοπόννησος. Στο «πορτοκαλί» είναι: Στερεά Ελλάδα, Αν. Μακεδονία και Θράκη και Βόρειο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, την τελευταία εβδομάδα, στον χάρτη που δείχνει τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι «κίτρινο, κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%. Στο «πράσινο», που σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω του 1%, είναι Ηπειρος, Δυτική Μακεδονία και Θράκη.

 

Χάρτης κορονοϊού ECDC

Σημειώνεται πως κόκκινη παρουσιάζεται στον χάρτη και η Κύπρος. Επίσης, στο ίδιο χρώμα είναι Κορσική και τμήματα της Ισπανίας, καθώς και της Ολλανδίας. Στο πορτοκαλί είναι η Σικελία και το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Γαλλίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο χάρτης θετικότητας, όπου η χώρα μας εμφανίζεται να βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της στο κίτρινο. Μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο πράσινο είναι η Ήπειρος, η Θράκη και μέρος της Μακεδονίας.

Χάρτης θετικότητας από το ECDC

Στο πράσινο πάντως βρίσκεται η χώρα μας όσον αφορά στα τεστ που διενεργούνται.

χάρτης ECDC τεστ

Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, τόνισε ότι σε όσα νησιά υπάρχουν τοπικές εξάρσεις κορονοϊού που γεννούν υγειονομικό κίνδυνο θα ληφθούν τοπικά περιοριστικά μέτρα, που δεν θα διαταράσσουν όμως καθοριστικά τη λειτουργιά του νησιού.