Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας, των Χίθροου και Γκάτγουικ περιλαμβανομένων, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να ζητήσουν οποιαδήποτε κυβερνητική στήριξη προς την αεροπορική βιομηχανία να περιλάβει και βοήθεια για τα αεροδρόμια, τα οποία αναφέρουν πως μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν εντελώς.

Η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα σήμερα ένα πακέτο διάσωσης για επιχειρήσεις, όπως οι αεροπορικές εταιρείες και οι παμπ, που απειλούνται με κατάρρευση εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Διευθυντές βρετανικών αεροδρομίων αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Τζόνσον ότι οι επιχειρήσεις τους πλήττονται σοβαρά από το γεγονός ότι δεν γίνονται πτήσεις και πως θέσεις εργασίας μπορεί να χαθούν. Ζητούν να περιληφθούν σε οποιοδήποτε μέτρο στήριξης του αεροπορικού τομέα και να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών.

«Μπορεί να χρειαστεί να κλείσουμε εγκαταστάσεις για επιβάτες και να σταματήσουμε τις επιχειρήσεις», αναφέρει η ομάδα.

«Γι’ αυτό σας ζητούμε να καταστήσετε τις ανάγκες των αεροδρομίων της Βρετανίας κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα αυτή την περίοδο και να κάνετε σαφή τη δέσμευσή σας να στηρίξετε την αεροπορική βιομηχανία».

Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Χίθροου, του αεροδρόμιου με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Βρετανία και την Ευρώπη, καθώς και από τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του Γκάτγουικ, δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας, και του Μάντσεστερ, του τρίτου σε κίνηση βρετανικού αεροδρομίου, καθώς και από τον οργανισμό των αεροδρομίων, τον AOA.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται πλέον σε 1.543 και οι νεκροί 37, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

Πηγή:cnn.gr