Νέος απολογισμός στην Γαλλία από την πανδημία του κορωνοϊού που πλέον μετρά περισσότερους από 1.000 νεκρούς στην επικράτειά της.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γάλλος γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Ζαλομόν, οι νεκροί στην Γαλλία ανέρχονται σε 1.100, μόνο μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό. Στους θανάτους αυτούς δεν προσμετρώνται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε οίκο ευγηρίας στη Γαλλία.

2,526 ασθενής με κορωνοϊό σε κρίσιμη κατάσταση

Συνολικά, η Γαλλία μετρά 22.300 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με 10.176 να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας. Από τους νοσηλευόμενους με κορωνοϊό, 2,516 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αριθμός αυξημένος κατά 434 άτομα σε σχέση με χθες. Το 34% των σοβαρών περιστατικών είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά των Αρχών, το 85% των νεκρών ήταν ηλικίας άνω των 70 ετών, ενώ την ίδια ώρα, 3.281 πολίτες ιάθηκαν από τον Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και πήραν εξιτήριο. Η Γαλλία πραγματοποιεί πλέον 9.000 τεστ για τον κορωνοϊό την ημέρα, με στόχο να αυξήσει κατά 10.000 τα ημερήσια τεστ ως το τέλος της εβδομάδας.

Είκοσι τρόφιμοι οίκου ευγηρίας στη Βοζ πέθαναν την Δευτέρα, καθώς και τέσσερις γιατροί της περιοχής, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) και η νομαρχία της Βοζ έκαναν λόγο για τον θάνατο 20 ανθρώπων που «πιθανόν συνδέεται» με την ασθένεια Covid-19. Στο ίδρυμα φιλοξενούνται 163 ηλικιωμένοι.

Πηγή: iefimerida.gr