Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, επανέλαβε πως οι νέοι έως 40 ετών μολύνονται από τον κορωνοϊό στη χώρα μας δύο φορές πιο εύκολα από άλλες ηλικιακές ομάδες.

Οι ειδικοί της επιτροπής για τον κορωνοϊό έχουν αναφερθεί στο γεγονός πως οι νέες μολύνσεις καταγράφονται σε εκθετικό βαθμό σε νεότερες ηλικίες. Είναι ενδεικτικό πως τις περασμένες ημέρες ο μέσος όρος των νέων διαγνώσεων σε Αττική και Θεσσαλονίκη υπολογιζόταν στα 33 και 30 έτη, αντίστοιχα.

Εως 26 ετών το 51% των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας επανέλαβε πως η ηλικία 19-40 ετών παρουσιάζει αυξημένη δυναμική σε σύγκριση με το σενάριο των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας. Μολύνονται δηλαδή, όπως σημείωσε ο καθηγητής, έως και 2 φορές πιο εύκολα από τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Το 51% περίπου των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή είναι ηλικίας 16-26 ετών, τόνισε σήμερα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Το μεγάλο ζήτημα όλων, ειδικά των νέων παιδιών, που πολλές φορές μπορεί να είναι λίγο περισσότερο αμελή, είναι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μεγάλων ηλικιών», σημείωσε.
«Να είναι πολύ προσεκτικοί οι νέοι», λέει ο Μαγιορκίνης

«Η συμμετοχή τους στις διαγνώσεις είναι μεγαλύτερη από τις άλλες ηλικιακές ομάδες» είπε ο κ. Μαγιορκίνης, και κάλεσε τους νέους έως 40 ετών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Για την ώρα, οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες δεν παρουσιάζει αντίστοιχη αύξηση.

Το ηλικιακό γκρουπ 65+ έχει 40% λιγότερη συμμετοχή στις νέες διαγνώσεις από ό, =τι αναμενόταν, είπε απαντώντας αργότερα σε ερώτηση δημοσιογράφου ο καθηγητής. Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η χρήση μάσκας για τον ευάλωτο πληθυσμό των ηλικιωμένων λειτουργεί ως εμβόλιο, «θα είναι σαν να τους έχουμε εμβολιάσει».

Όπως είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, η ηλικιακή ομάδα αυτή θα πρέπει «να προσέχει πάρα πολύ, να μη θεωρεί τον εαυτό της άτρωτο, να χρησιμοποιεί μάσκα, να αποφεύγει τον συνωστισμό και να προστατεύει τον ευπαθή πληθυσμό».

Πηγή: iefimerida.gr