Τα 1.388 έφτασαν τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού το απόγευμα της Δευτέρας.

“Δεν μειώνονται τα κρούσματα με τον ρυθμό που θα περιμέναμε”, τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι λόγω του κορονοϊού καταγράφονται 100 θάνατοι την ημέρα ενώ απο τη γρίπη ποτέ δεν ξεπέρασαν τους 200 θανάτους ετησίως..

Παράλληλα υπογράμμισε ότι  δεν εφαρμόζονται από όλους τα περιοριστικά μέτρα και συνέστησε την εφαρμογή “προσωπικών lockdown” προκειμένου να προστατευθούν τα ευάλωτα μέλη των οικογενειών.

Τόνισε επίσης ότι “πρώτιστο μέλημά μας παραμένει σταθερά η φροντίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο έχει υπερφορτωθεί”.

“Δυστυχώς οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι απώλειες ζωών θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σαφής σταθεροποίηση, ίσως και μείωση κρουσμάτων”, πρόσθεσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Εξήγησε πως όσο και εαν είναι ελπιδοφόρα τα μηνύματα απο τα επερχόμενα εμβόλια και φάρμακα, εαν δεν εφαρμοστούν ταυτοχρόνως από όλους τα περιοριστικά μέτρα η πανδημία δεν θα νικηθεί…

Πηγή: ΑΝΤ1