Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα, βρίσκονται σε άνοδο.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 68 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με δύο από αυτά να προέρχονται από την πρωτεύουσα, το Πεκίνο. Οι κινεζικές αρχές είναι αντιμέτωπες με την πιο επιθετική επιστροφή της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται στη Σιντζιάνγκ, δυτικά, και άλλες εστίες στα βορειοανατολικά.

Τα 57 κρούσματα αναφέρθηκαν από τις υγειονομικές στη Σιντζιάνγκ, ανέφερε το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου για την επιδημιολογική κατάσταση. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στο τρέχον ξέσπασμα έχει φθάσει τα 235 από την 16η Ιουλίου. Οι αρχές της επαρχίας δεν έχουν ακόμη δώσει απάντηση στο ερώτημα πώς προσβλήθηκε η αποκαλούμενη ασθενής μηδέν, 24χρονη εργαζόμενη σε εμπορικό κέντρο στην Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της Σιντζιάνγκ.

Η βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ κατέγραψε έξι νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο. Το τρέχον ξέσπασμα έχει επίκεντρο την πόλη Νταλιάν, ανατολικά του Πεκίνου. Το πρώτο κρούσμα στην πόλη ήταν εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας θαλασσινών και δεν είχε βγει από την πόλη τις τελευταίες ημέρες.

Ιχνηλάτηση επαφών και εκατομμύρια τεστ κορωνοϊού

Για να περιορίσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης, οι αρχές στη Σιντζιάνγκ και στη Νταλιάν κάνουν ιχνηλάτηση επαφών των ανθρώπων που επιβεβαίωσαν ότι προσβλήθηκαν κι έχουν κάνει τεστ σε εκατομμύρια ανθρώπους — αλλά ο ιός βρίσκεται ήδη εν κινήσει.

Το Πεκίνο εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε τον εντοπισμό δύο νέων μολύνσεων. Η μία συνδέεται με την εστία στη Νταλιάν, η δεύτερη ήταν «εισαγόμενο» κρούσμα, κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές όταν εντοπίζεται άνθρωποι που μολύνθηκαν προτού ταξιδέψουν από το εξωτερικό προς την ηπειρωτική Κίνα. Αυτά ήταν τα δύο πρώτα κρούσματα στην κινεζική πρωτεύουσα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και πλέον.

Η βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν εντόπισε δύο κρούσματα, τα πρώτα από τον Μάιο. Και οι δύο ασθενείς εργάζονταν στην εταιρεία επεξεργασίας θαλασσινών στη Νταλιάν. Επέστρεψαν στην Τζιλίν πριν από δέκα ημέρες. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο κορωνοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.959 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: iefimerida.gr