Αύριο ανοίγουν τα ραντεβού για τους νέους ηλικίας 25-29 χρόνων

Χθες «έσπασε» το φράγμα των 2.000 νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία, με τον αριθμό των ασθενών να παραπέμπει στις ημέρες αποσυμπίεσης του ΕΣΥ στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, μετά το σφοδρό δεύτερο επιδημικό κύμα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, χθες νοσηλεύονταν 1.850 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 σε απλές κλινικές και Μονάδες, εκ των οποίων οι μισοί στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών, που καταγράφηκε χθες, 116, παραπέμπει στις αρχές του έτους, οπότε και είχε τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία. Από τους 116 νέους ασθενείς, οι 58 εισήχθησαν στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου – όπου και βρίσκεται και το 58% των συνολικά 381 διασωληνωμένων της επικράτειας. Τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής σηκώνουν το βάρος των βαρέως πασχόντων και των διασωληνωμένων – Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυρός, ΚΑΤ, Γεννηματάς, Αττικόν, Σισμανόγλειο, είναι μερικά από τα νοσηλευτικά ιδρύματα που παραμένουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Με πάντα δραματικό ρυθμό μακραίνει η λίστα με τους νεκρούς της επιδημίας. Πλέον ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε λίγες δεκάδες ημερησίως έχοντας μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τον περασμένο μήνα, γεγονός που από τους ειδικούς αποτιμάται επίσης ως θετικό για την πορεία της επιδημίας. Καταγράφονται περί τους 30 θανάτους την ημέρα, με τον αριθμό των θυμάτων να έχουν φτάσει τα 236 μέσα στον Ιούνιο και συνολικά στα 12.331.