Ξεκίνησε δυναμικά εχθές, στην Κέρκυρα το fvw workshop για τα Ιόνια νησιά και ακολουθεί αύριο η συνεδριακή ημέρα. Είναι το 10ο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Εντυπωσίασαν οι πρώτες εικόνες και οι υποδομές φιλοξενίας τους 40 περίπου Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες και τον αρχισυντάκτη του FVW Klaus Hildebrandt.

 

Από την πρώτη ημέρα κέρδισε τις εντυπώσεις η πόλη της Κέρκυρας με τον ξεχωριστό χαρακτήρα της, την ιστορία, τις επιρροές, τα χρώματα, τη μουσική και όλα τα αξιοθέατα και μουσεία που προβάλλουν τον πολιτισμό και τη φιλοξενία των ανθρώπων.  Ακολούθησαν εκδρομές και εμπειρίες στην ενδοχώρα με τα μοναδικά τοπία, τη φυσική ομορφιά, το παραδοσιακό χρώμα, τη θάλασσα.

 

Οι ξεναγήσεις βοήθησαν στη γνωριμία και κατανόηση τόσο της ιστορίας όσο και της πολιτιστικής διαδρομής για να γίνει η σύνδεση με το σήμερα. Η τοπική κουζίνα αναδείχθηκε με κάθε ευκαιρία.

 

Ακολουθεί αύριο η συνεδριακή ημέρα με ομιλητές και συμμετέχοντες μεταξύ άλλων από τα Ιόνια νησιά, τους tour operators και τους τουριστικούς πράκτορες όπου θα αναπτυχθούν οι ευκαιρίες, οι τάσεις τα σύγχρονα εργαλεία προώθησης και ανάπτυξης του προορισμού και των επιχειρήσεων στη γερμανική αγορά. Συντονίζει ο αρχισυντάκτης του FVW, Klaus Hildebrand.

 

Το FVW, το μεγαλύτερο ΜΜΕ για τον Τουρισμό στη Γερμανία, με πορεία πλέον των 50 ετών, με μοναδική εμπειρία στα θέματα τουρισμού, συνδιοργανώνει το fvw workshop με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Κέρκυρας, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Κέρκυρας και άλλους φορείς του τόπου.  Το workshop έχει την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Χορηγός διαμονής είναι το Grecotel Corfu Imperial και χορηγός συνεδρίου είναι το Angsana Corfu Resort and Spa.To Ιόνιο Πανεπιστήμιο στηρίζει τη διοργάνωση με τα τμήματα: Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας,  Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Στηρίζουν τοπικές επιχειρήσεις και φορείς μεταξύ των οποίων, τα ξενοδοχεία Marbella, Kontokali, το Zampelis stop print, ο μουσικός οίκος Βρυώνη, το τουριστικό πρακτορείο 3FullSteps | Travel Exchange. H διοργάνωση στηρίζεται από τη Fraport Greece με συμμετοχή επίσης στο πάνελ με τις αεροπορικές εταιρείες.

 

 

Επετειακό λοιπόν και πλούσιο σε θεματικές, το 50ο «FVW workshop»  και 10ο για την Ελλάδα. Το «FVW workshop» απευθύνεται στη γερμανική αγορά και είναι γνωστό για τη δυναμική και τα αποτελέσματά του στον προορισμό από τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις σε διαφορετικές περιοχές της χώρας . Υπεύθυνη έργου η Άντα Καραγιάννη, Praxis Plus.

 

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και το εικαστικό συνεδρίου.