Άρχισε από χθες και η 2η φάση του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Κατά την πρώτη ημέρα εμβολιάστηκαν 54 άτομα, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη το αργότερο. Όλα κύλησαν μάλιστα ομαλά, αφού κανένας από τους εμβολιαζόμενους δεν παρουσίασε κάποιο σύμπωμα.
«Ξεκίνησε η 2η φάση εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Η διαδικασία έγινε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Συνάμα είχαμε τη συνέχιση των εμβολίων των προγραμματισμένων ραντεβού και το Νοσοκομείο συνεχίζει στα πλαίσια της Εθνικής Προσπάθειας για εμβολιασμό του πληθυσμού να συμβάλει και αυτό με τις δυνάμεις του για την κοινή αυτή προσπάθεια» δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου Γιώργος Ραγκούσης, ο οποίος έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους υγειονομικούς, καθώς μπορεί να έχουν εμβολιαστεί αλλά χρειάζεται να εξακολουθούν να προσέχουν.
«Το μήνυμα είναι διπλό. Το πρώτο είναι προσέχουμε. Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και το δεύτερο μήνυμα είναι ότι εντείνουμε τις προσπάθειες μας και εμβολιαζόμαστε για να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την κρίση».
Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου Πέτρος Γιακουμέλος σημείωσε ότι τα ραντεβού ήταν προγραμματισμένα για να ξεκινήσει η 2η φάση, ενώ δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα.
«Δεν είχαμε θέματα. Ξεκινήσαμε από το πρωί χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα ραντεβού ήταν προκαθορισμένα για την έναρξη της 2ης φάσης του εμβολιασμού. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε και δεν αναφέρθηκε κανένα γεγονός. Θεωρώ ότι σε 3-4 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών».
Ο κ. Γιακουμέλος τόνισε ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι επιστήμονες να πουν πόσο θα κρατήσει η ανοσία σε όσους έχουν εμβολιαστεί, ενώ οι υγειονομικοί που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία θα πρέπει να περιμένουν να περάσουν 8 ημέρες για να είναι ακόμα πιο προστατευμένοι από τον κορωνοϊό.
«Η ανοσία δεν το γνωρίζουμε πόσο καιρό θα κρατήσει. Θα μας το πουν οι επιστήμονες. Μετά τις 8 μέρες από τη δεύτερη δόση αποκτάμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το 94% από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκα και να κάνουμε καλή υγιεινή των χεριών. Όλα αυτά πρέπει να τηρούνται. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί».
Όλα δείχνουν ότι ακόμα και την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί της 2ης φάσης για το Υγειονομικό Προσωπικό, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να είναι πιο προστατευμένοι από τον κορωνοϊό.
Από εκεί και πέρα να πούμε ότι και χθες συνεχίστηκαν οι εμβολιασμοί στον ΟΔΑΖ, με 42 άτομα να περνάνε από τη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι τους εμβολιασμούς πραγματοποίησε το προσωπικό της Κ.Ο.Μ.Υ. Ζακύνθου.
Μόλις μάλιστα περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν στον ΟΔΑΖ και οι εμβολιασμοί της 2ης φάσης.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο.

Πηγή: ΗΜΕΡΑΖΑΚΥΝΘΟΥ