Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

Μετά την “απελευθέρωση” και την εμπορευματοποίηση των μεταφορών -με τα τραγικά αποτελέσματα που ζήσαμε- καθώς και πολλών άλλων τομέων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στους επενδυτές και τη διαχείριση του νερού και των αστικών αποβλήτων.

Πρόκειται για ενσωμάτωση άλλης μιας αντιλαϊκής Οδηγίας της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία και η ψήφισή του αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι οποίοι φυσικά θα κατευθυνθούν επίσης σε επενδυτές – μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό και τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης του νερού τον άνοιγαν με τη σειρά όλες οι κυβερνήσεις, με τη ΝΔ να βάζει ένα ακόμα λιθαράκι στην είσοδο των εταιρειών στο κερδοφόρο αυτό πεδίο.

Με την παραπέρα εμπορευματοποίηση του νερού, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, μετατρέποντας αυτό το βασικό αγαθό σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, θα επιδεινώσει παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, την ποιότητα του νερού κ.α.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20 Μάρτη και ώρα  19:30 στο Μον Ρεπό, που θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα για  να  διεκδικήσουμε:

  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
  • Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό.
  • Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.
  • Αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του.
  • Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων.