Νεκρός, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες από Πυροσβεστική, Λιμενικό και ΕΜΑΚ, μεταφέρθηκε, σήμερα το απόγευμα, ένας 57χρονος Αυστριακός αιωροπτεριστής, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε βράχο που αιωρείτο πάνω από την παραλία Φουρνί (δίπλα στο Κάθισμα) στη Λευκάδα.

Για τη διάσωσή του επιχείρησε μέχρι και ελικόπτερο, το οποίο έσπευσε από το Άκτιο, χωρίς ωστόσο, να καταστεί δυνατό να παραμείνει στη ζωή ο άτυχος άνδρας.

Η σωρός του 57χρονου Αυστριακού μεταφέρθηκε με βάρκα στον Άγιο Νικήτα.

Ο άτυχος άνδρας ήταν λάτρης του παραπέντε…

Είχε έρθει πριν λίγες ημέρες από την Αυστρία μαζί με φίλους του και τον εξοπλισμό του για να κάνει το αγαπημένο του χόμπι. Νοίκιασαν μία βίλα στην παραλία στο Μύλο και σήμερα όλοι μαζί πήγαν στο Κάθισμα για να κάνουν παραπέντε.

Ο ίδιος ήξερε καλά την περιοχή γιατί είχε έρθει και άλλες φορές στην Λευκάδα. Για κάποιο λόγο, όπως μας είπαν αυτόπτες μάρτυρες, δε είχε διάθεση να κάνει παραπέντε αλλά μια και ξεκίνησαν οι φίλοι του ανέβηκε και ο ίδιος στην πίστα πάνω από την παραλία στο Κάθισμα.

Το πώς βρέθηκε στο βράχο πάνω από την παραλία Φουρνί, κανένας δεν μπορεί να καταλάβει και όλοι το αποδίδουν σε κακούς χειρισμούς. Ο άνθρωπος αιωρείτο για περίπου τρεις ώρες.

Το ελικόπτερο που έφτασε δεν μπορούσε να κάνει κάτι διότι απλά δεν ήταν super puma… Ο άτυχος Αυστριακός φαίνεται να είχε τις αισθήσεις του για πολύ ώρα μια και άνθρωποι που γνωρίζουν το άθλημα και βρέθηκαν εκεί για να δέσουν καλά το πανί πάνω στο βράχο ώστε να μην πέσει, μιλούσαν μαζί του.

Τελικά άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν και τον κατέβασαν, τον πήραν με βάρκα και τον μετέφεραν στον Άγιο Νικήτα, που περίμενε το ασθενοφόρο με τους διασώστες, όμως ήταν ήδη πολύ αργά…

πληροφορίες από lefkadapress.gr