Γραμμή εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών ανοίγει από την Μεγάλη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω των αποθεμάτων που υπάρχουν στο σκεύασμα της AstraZeneca.

Σημείωσε δε ότι τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως 2 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.

Είπε δε ότι ο εμβολιασμός θα συνεχίζεται ως αργά την νύχτα, ενώ θα επεκταθεί χρονικά και τα Σαββατοκύριακα.

Μεγάλη Εβδομάδα

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις εισηγήσεις της επιτροπής αναφορικά με την εορταστική περίοδο, σημειώνοντας ότι εντός των ναών θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ., ενώ σε εξωτερικούς χώρους ζητείται απόσταση 10 μέτρων, χρήση μάσκας, αλλά και υποχρεωτικό τεστ για τους ιερείς.

Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των Ναών, όπως και το προσκύνημα του.

Στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο περιορισμός κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 22.00, ενώ την ημέρα του Πάσχα στις 21.00.

Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται συγκέντρωση έως δύο οικογενειών μέχρι 9 άτομα, ενώ για εξωτερικούς χώρους έως 12 άτομα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο «αριθμός των εισαγωγών δείχνει να σταθεροποιείται», σημειώνοντας ότι η χώρα χρειάζεται την περαιτέρω παραμονή των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ για ακόμα 20 μέρες.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα».

LIVE

Μήνυμα Μητσοτάκη

Τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων ενόψει και της εορταστικής περιόδου περιέγραψε με τηλεοπτικό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. [Διαβάστε αναλυτικά]

Κρούσματα

Σε 3.015 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, ανακοινώθηκαν 86 θάνατοι, ενώ 831 διασωληνωμένοι νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19.

Διεξήχθησαν 61.323 τεστ και η θετικότητα ανέρχεται σε 4,91%. [Διαβάστε]