Η συζήτηση για ένα νέο lockdown έχει ήδη ανοίξει, όσο κι αν το «ξορκίζουν» τα κυβερνητικά στελέχη, μετά και από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες.

«Δεν το θέλουμε το lockdown, είναι μια κίνηση απελπισίας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» η Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παθολογίας.

Πώς θα γλιτώσουμε το lockdown

Όπως εξήγησε η κ. Γιαμαρέλλου για να γλιτώσουμε το lockdown, θα πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Αναφέρθηκε ακόμη και στα μη φαρμακευτικά μέτρα όπως είναι η χρήση μάσκας, τα οποία όπως είπε με τους εμβολιασμούς και την κόπωση ύστερα από δυο χρόνια τα έχουμε ξεχάσει.

Για τους εμβολιασμούς η καθηγήτρια τόνισε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι και να κάνουν την τρίτη δόση όσοι έχουν εμβολιαστεί με τις δυο δόσεις

Η εκτίμηση του Νίκου Παπαϊωάννου

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊώαννου εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στα δύσκολα νούμερα που έχουμε και σήμερα.

Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, αλλά και να τηρούμε τα μέτρα όπως μάσκες και αποστάσεις, κρούοντας το «καμπανάκι» ότι θα έχουμε πρόβλημα εάν δεν φερθούμε με σύνεση.

«Εάν σήμερα γινόταν lockdown για μια βδομάδα, δέκα ημέρες και μετά από δέκα ημέρες συμπεριφερόμασταν όπως σήμερα, θα είχαμε κανένα αποτέλεσμα;», αναρωτήθηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Πηγή : in.gr