Ο νέος υφυπουργός Τουρισμού και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο νομό Δωδ/σου στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλάει σήμερα στην «δημοκρατική», αμέσως μετά την υπουργοποίησή του.
Ο κ. Κόνσολας, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διαθέτει πλούσιο διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα Ινστιτούτα και κρατικά ιδρύματα καθώς και σε διοικητικά συμβούλια δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου και στις εκλογές που ακολούθησαν, στις 17 Ιουνίου, επανεξελέγη. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Δωδεκανήσου.
Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, στην Ειδική Μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφάλειας και στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές που διενεργήθηκαν στις 7 Ιουλίου 2019, ο κ. Κόνσολας έσπασε κάθε… ρεκόρ για τα δεδομένα των τελευταίων ετών (εφόσον στα Δωδεκάνησα υπάρχει πλέον δισταυρία και όχι μονοσταυρία όπως σε παρελθόντα έτη) αγγίζοντας τους 18.000 σταυρούς προτίμησης (!) Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και σημερινός πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τον τίμησε, διορίζοντάς τον στην θέση του υφυπουργού Τουρισμού, μετά από αρκετά χρόνια που διετέλεσε Τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος.
Στην συνέντευξη που ακολουθεί, ο νέος υφυπουργός Τουρισμού, μιλάει για τις μεγάλες νίκες της Ν.Δ. στις περιφέρειες, στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές με ισχυρή αυτοδυναμία, τονίζοντας πως οι προτεραιότητές του επικεντρώνονται στην μείωση της φορολογίας, στην επιτάχυνση όλων των ώριμων επενδυτικών σχεδίων, όπως το γκολφ Αφάντου αλλά στην ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Επίσης, εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η Ν.Δ. κέρδισε τέσσερις έδρες στα Δωδεκάνησα και εκτόξευσε τα ποσοστά της πάνω από το 40%, λέγοντας πως αυτό, αποτελεί «αποδοχή των προγραμματικών μας θέσεων, αλλά και του μηνύματος που εκπέμπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…»

Πηγή:money-tourism.gr