ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ:  ‘’ Η Κέρκυρα ενωμένη να απαιτήσει τη μεταφορά των απορριμμάτων για να μην ζήσουμε τον περσινό εφιάλτη. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις.’’

Το δελτίο τύπου:

Η υπ. Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου πραγματοποίησε χθες πολύωρη επίσκεψη στο νέο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Συμμετείχε σε πολύωρη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη  και την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη  και υπ. Δήμαρχο Ιωαννιτών κα. Καλογιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας , κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα στάδια μέχρι την αδειοδότηση και κατασκευή της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Κύριο, όμως, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δυνατότητα μεταφοράς, ως έκτακτη και προσωρινή λύση, των απορριμμάτων της Κέρκυρας στη μονάδα.

Προέκυψε ένα πλαίσιο συμφωνίας και συνεννόησης που μπορεί να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης με τους κατάλληλους χειρισμούς.

Η κ. Μερόπη Υδραίου μαζί με στελέχη της παράταξης επισκέφθηκε στη συνέχεια το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του με όλες τις λεπτομέρειες κάτι που είχε προγραμματιστεί εδώ και μήνες.

Το εργοστάσιο στην Ήπειρο αποδεικνύει ότι λύσεις υπάρχουν στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ποιος πιστεύει όμως έχουν τις λύσεις στο πιο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα  τα πρόσωπα του χθες; Αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν;

Η Νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Σεπτεμβρίου. Το ζήτημα όμως είναι τι θα γίνει με τα σκουπίδια μέσα στο καλοκαίρι. Η Κέρκυρα δεν αντέχει να ζήσει τις ίδιες εφιαλτικές εικόνες των τελευταίων χρόνων.

Υπάρχει μόνο ένας δρόμος: ο δρόμος της συνεννόησης και της συναίνεσης.

Θα προτείνω δημόσια να υπάρξει ευρεία συναίνεση και συνεννόηση, ώστε να διαμορφωθεί ένα πανκερκυραϊκό αίτημα και μέτωπο ,για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που είναι δεδομένο ότι θα δημιουργηθεί το καλοκαίρι. Το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις χωρίς την κοινωνία των πολιτών και των φορέων της Κέρκυρας.

Μόνο έτσι οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα έχουν ισχύ και θα λειτουργήσουν ως μέσο πίεσης για την κεντρική εξουσία.

Η παράταξη μας έχει πει, εδώ και πολύ καιρό, ότι στις έκτακτες καταστάσεις πρέπει να υπάρχουν έκτακτες λύσεις. Και στο τραπέζι πρέπει να υπάρχει η λύση της μεταφοράς των απορριμμάτων, εκτός Κέρκυρας.

Θα συνεχίσουν κάποιοι να επιμένουν στο λάθος ή θα βάλουν την Κέρκυρα και τους Κερκυραίους πάνω από όλα.

Η δική μας επιλογή είναι ξεκάθαρη: Η Κέρκυρα πέρα και πάνω από όλα.

Δείτε το video: