Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

Υπάρχουν λύσεις όταν διεκδικούμε συγκροτημένα και τεκμηριωμένα. Να προχωρήσει άμεσα η ανάθεση και η υπογραφή της σύμβασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων.’’

Η νέα δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Η έγκριση από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων της κατ΄εξαίρεση ανάθεσης της αποκομιδής των  απορριμμάτων σε ιδιώτη, με συνοπτική διαδικασία αποδεικνύει ότι υπάρχουν λύσεις όταν διεκδικούμε συγκροτημένα και τεκμηριωμένα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό κ. Λιβάνιο, τον γενικό .γραμματέα κ. Μ. Σταυριανουδάκη καθώς και τον Διευθυντή του Υπουργικού γραφείου κ. Ι.Σκάλκο για την άμεση ανταπόκριση τους αλλά και για τον θετικό και εποικοδομητικό τρόπο που αντιμετώπισαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα στις συζητήσεις μας κατά το τελευταίο δεκαήμερο.

Τώρα, ο Δήμος οφείλει να κινηθεί άμεσα, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό. Να προχωρήσει ταχύτατα στη διαδικασία ανάθεσης και υπογραφής της σύμβασης για την αποκομιδή.

Φυσικά αυτό αποτελεί μια προσωρινή λύση, από την 1η Σεπτεμβρίου όμως η Κέρκυρα θα έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων.’’