Σύμφωνα με το δελτίο τύπου :

Το πρώτο βήμα της επανεκκίνησης  ξεκίνησε από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μικροί μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων αλλά και των Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον!

 

Η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων αποτελεί κύρια προτεραιότητα  τόσο για τη Δημοτική Αρχή όσο και για τα Νομικά πρόσωπα των Σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Ο  Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων, στην ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα:

1.Παραδόθηκαν στις σχολικές μονάδες  μάσκες προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που απέστειλε το υπουργείο.

  1. Η υφιστάμενη ταμειακή ικανότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους, είναι καλυμμένη απόλυτα με εύρυθμη και χωρίς καθυστέρηση  τη ροή χρηματοδότησης  τους ( με ελάχιστο αποθεματικό 4.000,00 ευρώ και ανώτερο  10.000,00 ευρώ περίπου).

3.Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας μετά από συντονισμένες ενέργειες, αποφάσεις και δημοσίευση στο ΦΕΚ  Β 5490/14-12-2020, προχώρησε στην  επέκταση -αύξηση των ωρών εργασίας  σε   σχολικές καθαρίστριες.

  1. Επιστρέφει στα καθήκοντα του το προσωπικό ωφελούμενων που είχε αναστολή συμβάσεων κατά το διάστημα κατά το οποίο η υπηρεσία δε λειτουργούσε συνεχεία της 11.3.ιι παραγράφου   της δημόσιας πρόσκλησης  4/2020 του ΟΑΕΔ.

 

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης δήλωσε ότι : «Ο Δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα , ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων για την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Στη δύσκολη συγκυρία έχουμε ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες που προκύπτουν από τη δοκιμασία της πανδημίας. Είμαστε δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς , προκειμένου να συνδράμουμε σε όποια ανάγκη παρουσιαστεί. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους και καλή συνέχεια στο σχολική χρονιά». Στην κατακλείδα της δήλωσης του συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής παιδείας και των σχολικών επιτροπών Παναγιώτη Παπαδάτο ( και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου)  αλλά και όλα τα μέλη των ανωτέρω επιτροπών για την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.